Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
5 juin 2009 5 05 /06 /juin /2009 22:25
   Din corul de copii "Sfântul Nectarie" - Ghimiceşti fac parte cei mai buni elevi la învăţătură, din Şcoala Fitioneşti.

   Seriozitatea celor mici, perseverenţa şi devotamentul faţă de ceea ce fac de câţiva ani, au trezit de multe ori invidia celor... mari (la stat / vârstă). Astfel, cadre didactice, care de fapt au rămas doar "cadre..." cu carnetul roşu în stand by, au spus adesea că nu le face deloc bine atâta mers la biserică. Au încercat să-i umilească şi chiar să-i facă a lăcrima, în timpul exerciţiului dumnealor de "reeducare".

   Cu toate acestea, se încheie un an şcolar în care Corul "Sfântul Nectarie" a promovat valorile de suflet ale neamului românesc în Elveţia şi Germania, prin susţinerea a 7 concerte, a purtat cu îndreptăţită mândrie costumul popular al zonei, a obţinut locul I la Concursul judeţean de muzică de strană „Lăudaţi pe Domnul", organizat de ISJ Vrancea şi de Episcopia Buzăului si Vrancei, a desfăşurat activităţi filantropice, a încântat cu concerte de colinde atât inima Episcopului locului cât şi pe cea a Patriarhului României, a cântat cu succes pe scena Teatrului din Focşani la reuniunea corală „Cruce şi Înviere", a obţinut o diplomă de excelenţă prin participarea cu un repertoriu foarte apreciat la Concursul internaţional de creaţie literară „Ioan Alexandru", ediţia I, la Episcopia Buzăului, după care a concertat şi în amfiteatrul Colegiului Naţional B.P.Haşdeu din Buzău, a evoluat cu un buchet de cântări pe scena de festivităţi -organizate cu ocazia Zilei Comunei Moviliţa, acolo unde a cântat Ansamblul folcloric Ţara Vrancei, Cristian Pomohaci şi Irina Loghin.

   Troparul Sfantului Nectarie a fost apreciat si a constituit parte la coloana sonora a filmului de scurt metraj "In umbra Sfantului Nectarie" realizat de reteaua Lacasuri Ortodoxe, film premiat la Festivalul de Film Scurt Alba Iulia 2008, cu locul I, ca fiind cel mai vizionat.

   Au participat la fiecare slujbă religioasă de Vineri seara, Sâmbătă seara, Duminica şi în orice ajun de sărbătoare, fără să fie obligaţi de cineva să o facă.

   Se încheie anul şcolar şi săptămâna aceasta, profesorul de muzică, altul decât îndrumătorul de cor, a arătat cine cântă de fapt în... clasă şi a pus câte două note fiecărui copil de la cor, fără să fie evaluaţi (ascultaţi) şi chiar fără să li se predea vreun material din care să fie ascultaţi, afectându-le media. Ultima notă la clasa a VII-a este datată cu 12.06,  adică, notă în avans?

   Aveţi idee ce este în sufletul copiilor care au renunţat la timpul de joacă pentru a realiza şi ceea ce aţi citit mai sus şi pentru a avea în acelaşi timp şi cât mai multe medii de 10? Se întâmplă la Fitioneşti şi, poate, în toată ţara aceasta stăpânită de orgolii şi, cu prea mulţi impostori...

   Si, poate n-am fi scris, daca era prima si singura "actiune" de acest fel. Ar fi trebuit oare  sa amintim si de "penalizarea" venita in acelasi timp din partea profesorului de sport, pentru faptul ca DUMINICA (!)  dimineata (in timpul Sfintei Litrughii) copiii "si-au permis" sa lipseasca de la meciul de handbal propus (intre scoli), pentru a canta la strana Sfintei Biserici? Poate ca bunul simt ne obliga totusi sa ne oprim aici, fiindca, prea ar mai fi si altele...
  
KSLCatalin (admin. Lacasuri Ortodoxe)Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires

mirela 15/06/2009 06:52

Parintii sa faca reclamatie in scris la Inspectoratul Scolar Judetean in care sa specifice abuzurile . Este singurul mod in care unii ,,dascali" se linistesc.

Chrystian 08/06/2009 22:21

Intr-adevar unele din cadrele didactice din Fitionesti sunt de cea mai joasa speta,sa nu uitam de tezele fasificate la limba romana...

Anca 06/06/2009 09:45

Felicitari copiilor si celor care i-au indrumat! Pentru dragostea, credinta si cantecul acestor copii ne mai ingaduie Dumnezeu si pe noi, pacatosii, pe pamant! Invidiosi si rai au fost mereu pe pamant, pentru ca "cel rau" nu suporta sa vada cum in sufletele tinere este sadita credinta! Pentru profesorii care au asemenea atitudine exista masuri punitive si foruri ierarhice unde sa va adresati! Nu va lasati intimidati de rautate! Sanatate si succese!