Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
5 juin 2009 5 05 /06 /juin /2009 18:29
INFORMAM DIN PARIS, 5 iunie 2009

   Asociaţia Ni Putes Ni Soumises a apreciat astazi, vineri 5 iunie 2009, că observaţiile Preşedintelui U.S. Barack Obama, vizavi de „voalul islamic", subminează lupta a milioane de femei împotriva "violenţei fundamentaliştilor".

 

   Într-o declaraţie, NPNS afirmă că, "prin atacul asupra laicităţii şi prin susţinerea obligativităţii purtării voalului, Obama se face părtaş la o cruciadă dusă împotriva femeilor".

 

   "Preşedintele Obama ne reduce la tăcere pe noi toţi", spune mişcarea, care condamnă "cuvintele din altă epocă" ale Preşedintelui U.S. Reconcilierea, promovată dealtfel des, nu se poate face fără femei. Reducând dialogul civilizaţiilor, la un dialog inter-religios avem, din nou, nevoie de femei.

 

   Cu ocazia sosirii în Franţa, sâmbăta trecută, a preşedintelui Obama, NPNS a solicitat preşedintelui francez Nicolas Sarkozy să "reafirme laicitatea, ca vector al emanciparii femeilor."

 

   În timpul discursului său, ţinut joi la Cairo, Obama a luat apărarea voalului islamic, de trei ori, criticând ţările vestice "că dictează asupra îmbrăcăminţii" pe care un musulman o poartă.

 

   În numele laicităţii, Franţa, în 2004 a interzis, în şcoli, afişarea simbolurilor religioase, printr-o lege care avea ca scop principal voalul islamic.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires