Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 juin 2009 3 03 /06 /juin /2009 20:08
   Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove Vladimir a participat  saptamana trecuta la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, care pentru prima dată în istoria nouă a Rusiei a avut loc la Sankt-Petersburg. Lucrările Sfântului Sinod s-au desfăşurat în Sala Sfântului Sinod, în care acestea aveau loc pe parcursul secolelor XVIII-XIX. Pentru retrocedarea acesteia Bisericii Ortodoxe, cât şi pentru restaurarea ei, Patriarhul Kiril a adus sincere mulţumiri conducerii de vârf a Federaţiei Ruse.

   Au fost prezentate principalele evenimente din viaţa Patriarhiei din ultimele trei luni: realizări, proiecte, întruniri oficiale etc.

 

   La 28 mai 2009, de Înălţarea la cer a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Mitropolitul Vladimir a coliturghisit Sanctităţii Sale Kiril, împreună cu ceilalţi membri ai Sfântului Sinod şi cu alţi arhierei în Soborul „Sfintei Treimi" din Lavra „Alexandr Nevski". În timpul serviciului divin Arhimandritul Nazarie (Lavrinenko), stareţul Lavrei, a fost ridicat la treapta arhierească, fiind numit episcop-vicar al Eparhiei de Sankt-Petersburg.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires