Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 17:19
   Şapte preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor au fost hirotesiţi duhovnici, astăzi, 4 iunie. Slujba de hirotesie a fost săvârşită de către Preaferictul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, în paraclisul Reşedinţei patriarhale.

 

   În cuvântul de învăţătură, Preafericirea Sa a vorbit despre înţelepciunea şi echilibrul, care trebuie să-l caracterizeze pe duhovnicul: „Duhovnicul, care ştie să vindece, trebuie să fie ca un medic, folosind metode adecvate pentru fiecare persoană, pentru vârsta fizică şi vârsta duhovnicească a fiecărei persoane, şi ţinând seama şi de gravitatea păcatului, de vechimea patimii oamenilor. Deci, avem nevoie de oameni de echilibru, de înţelepciune, şi aşa duhovnicul trebuie să evite, pe de o parte, disperarea penitentului, şi, pe de altă parte, delăsarea. El trebuie să nu fie nici atât de aspru, cât omul să-şi piardă nădejdea mântuirii, dar nici atât de îngăduitor, încât să-l încurajeze a continua starea de păcat.

Deci, înţelepciunea aceasta arată maturitatea duhovnicului" .

 

   La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a dăruit tinerilor duhovnici „Sinaxarul Sfinţilor Capadocieni", lucrare apărut recent la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires