Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 13:25
   În ziua de 2 iunie, când Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Sf. Arhid. Ştefan" din com. Bulbucata, jud. Giurgiu, Protoieria Mihăileşti, cu prilejul celui de al doilea hram al sfântului locaş.

   La final a fost săvârşită şi o slujbă de pomenire pentru scriitorul Nichifor Crainic, pe numele său adevărat Ion Dobre, născut la 22 decembrie 1889 în localitatea Bulbucata din jud. Giurgiu.

   În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte a vorbit despre viaţa pilduitoare a Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava care, mărturisindu-L cu tărie pe Hristos în faţa persecutorilor, s-a învrednicit a se face părtaş tuturor darurilor dumnezeieşti şi a dobândi cununa muceniciei.

   De asemenea, Preasfinţia Sa a evocat şi personalitatea teologului, scriitorului, poetului, filosofului şi jurnalistului de mare valoare Nichifor Crainic, care, remarcat de Alexandru Vlahuţă încă dinainte de primul război mondial, s-a impus în câmpul literaturii româneşti ca unul din fruntaşii ei cei mai de seamă. Profesor la Facultatea de Teologie din Chişinău, la Seminarul Teologic din Bucureşti şi laureat al premiului naţional de poezie în anul 1930, Nichifor Crainic a fost unul dintre marii dascăli ai neamului nostru.

   Album foto, dand click pe banner:

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires