Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 13:21
   Ziua de 1 iunie, care este sărbătorită în întrega lume ca zi dedicată copilului, este un prilej de a sărbători mai mult ca oricând copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a întări comunitatea şi familia creştină. Împlinirea acestei misiuni sfinte se realizează prin aducerea copiilor la biserică, unde primesc învăţăura de credinţă ortodoxă şi Sfintele Taine.

   Drumul care duce spre Hristos se întemeiază pe educaţia bisericească ortodoxă, fundamentală pentru formarea personalităţii unui copil. Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopia Giurgiului a organizat ample manifestări culturale şi religioase dedicate acestei zile.

   Manifestările s-au desfăşurat în incinta Centrului pentru copii şi tineret „Sf. Ioan Valahul" din cadrul sediului administativ şi au debutat cu săvârşirea primei Sfinte Liturghii de către Pcuv. Protos. Narcis Aldescu, în paraclisul „Sf. Mc. Ioan Valahul", în cadrul căreia copiii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. Cu această ocazie, copiii de la Grădiniţa „Voinicei" din com. Putineiu, Grădiniţa „Voinicii" din mun. Giurgiu, Şcoala cu program prelungit Nr. 1 din Giurgiu, Şcoala Nr. 2 „Mircea cel Bătrân" şi Şcoala Nr. 1 din mun. Giurgiu, au susţinut un program artistic în care au fost recitate poezii dedicate acestei zile. Un moment important l-a constituit prezenţa elevilor de la Şcoala de muzică „Victor Karpis" din mun. Giurgiu, care au susţinut un recital de muzică instrumentală şi a Ansamblului folcloric „Mugurel de Vlaşca", valorificând astfel, frumuseţea muzicii, a tradiţiilor şi a obiceiurilor populare vlăşcene.

    La eveniment a luat parte Domnul Gigi Oprişan, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Domnul Dr. Cosmin Georgescu precum şi cadre didactice de la şcolile giurgiuvene. La final, copiii au prmit din partea Episcopiei Giurgiului daruri constând în dulciuri, iconiţe, cărţi de rugăciuni şi cărţi de colorat.
   Pentru album foto, dati click pe banner:

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires