Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 16:37
   Unitatea Militară 02078 Mangalia a adus la cunoştinţa lui Chircu Traian că raporturile de muncă ale acestuia cu respectiva unitate militară au încetat din data de 2 aprilie 2009.

   Luarea la cunoştinţă de către respectivul preot s-a făcut în data de 10 aprilie 2009, dată după care Chircu Traian nu mai avea dreptul să folosească funcţia şi însemnele militare.

 

   Decizia a fost luată urmare a faptului că Arhiepiscopia Tomisului, l-a oprit în totalitate pe respectivul preot de la săvârşirea celor sfinte şi totodată i-a retras binecuvântarea de a funcţiona ca preot militar în Armata României.

 

   Astfel preotul Chircu Traian a fost deferit spre judecată Consistoriului Eparhial din Arhiepiscopia Tomisului, pentru acte de indisciplină bisericească şi financiară, suma care i se impută urmare a gestiunii necorespunzătoare ridicându-se la 272.440, 06 RON.

 


   Preotul suspendat CHIRCU TRAIAN foloseşte acte şi însemne false în numele Armatei Române.

 

   Armata Română a confirmat faptul că Preotul suspendat Chircu Traian a folosit însemne false ale Armatei pe timpul funcţionării ca preot militar.

 

   Astfel, printr-o adresă de răspuns, Armata Română ne informează că ştampila folosită în corespondenţă de respectivul preot nu are şi nu a putut avea Avizul Secţiei Asistenţă Religioasă din cadrul Statului Major General.
Corespondenţa era folosită de respectivul preot în locul eliberării de chitanţe pentru sumele obţinute, în numele Bisericii, de la donatori.

 

   Totodată, preotul militar, conform legii, nu poate semna documente cu grad militar şi nu poate purta pe reverendă însemnele gradului militar căruia îi este asimilat.

 

Director Mass-Media
Pr. Iconom Stavrofor Eugen Tănăsescu

 


Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires