Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 juin 2009 3 03 /06 /juin /2009 12:54
Informam din Sankt-Petersburg, 1 iunie
   (FOTO) Premierul rus Vladimir Putin şi Patriarhul ortodox Kiril, surprinşi în autovehiculul marca Volga, al lui Putin, după participarea la sfinţirea unei pietre de temelie, a unei biserici din satul Usovo, din apropierea Moscovei, în urma cu cateva zile, sambata 30 mai 2009.  

   Patriarhul a mai spus că oamenii se consideră, de multe ori, ca fiind ei înşişi ortodocşi, doar în virtutea originii lor culturale.

 

   "Este un început. O persoană poate, eventual, să dezvolte o astfel de identitate şi să devină mai apropiat de biserică. Trebuie să fim conştienţi insa de faptul că Ortodoxia este factor esenţial al identităţii noastre culturale", a spus acesta răspunzând elevilor la întrebări, in incinta Sankt-Petersburg Ice Palace.

 

   "Teoria trebuie să fie în acord cu practica. Biserica joacă un rol foarte important în acest sens. Obiectivul major al nostru este să-i ajutăm pe cei care se consideră ortodocşi prin tradiţie, să devină ortodocşi prin modul lor de viaţă.

 

   Oamenii cu adevărat devotament religios, înseamnă oamenii ale caror acţiuni sunt inspirate de motive etice", a spus Patriarhul.

 

   Prin urmare, acesta consideră că Rusia "are încă un drum lung de parcurs, până când ortodocşii laici formali, din prezent, să de vină cu adevărat credincioşi."

 

   "Aceasta este provocarea noastră, iar noi trebuie să ieşim în întâmpinarea societăţii civile, pentru întâlnirea cu ea.

 

   Este important să angajăm persoanele tinere şi comunităţile de studenţi, pentru că noi acum ne referim la ţara noastra din viitor.

 

   Rusia va deveni o ţară minunată doar în momentul în care ea va învaţa mai multe despre esenţa sa spirituală, despre natura sa materială, trecătoare, şi despre eternitate", a adăugat Patriarhul.Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires