Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
2 juin 2009 2 02 /06 /juin /2009 07:30
  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, astăzi, 1 Iunie 2009, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a adresat copiilor din Arhiepiscopia Târgoviştei un mesaj de îndemn şi de felicitare, apreciind că evenimentul de astăzi este: "un moment de aprofundare a importanţei pe care o au copii pentru viitorul lumii noastre, dar şi a responsabilităţii pe care noi, cei maturi, o avem faţă de cei mai mici ai noştri".

 

   Înaltul Ierarh a îndemnat pe copii ca, în drumul lor spre maturitate, să protejeze frumuseţea inocenţei şi "încrederea în mereu mai binele lumii noastre...neuitând de rugăciune şi de respectul faţă de familie".

 

   Adresându-se şi părinţilor, Înaltpreasfinţia Sa le-a cerut să îi înconjoare mereu cu grijă pe copii, "călăuzindu-i pe drumul binelui, adevărului, frumosului şi al iubirii... De aceea, a-i creşte în respect faţă de valorile credinţei şi Bisericii strãmoşeşti, este un act de zidire sufleteascã şi de laudă adusă Dătătorului tuturor bunătăţilor".

 

   Aşa cum se ştie, Ziua Internaţionalã a Copilului a fost instituită în anul 1925, la Geneva, în cadrul Conferinţei Mondiale pentru bunăstarea copilului.


Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires