Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
31 mai 2009 7 31 /05 /mai /2009 20:40
INFORMAM DIN DETROIT Marţi, 26 mai 2009 15:39

   Biserica Ortodoxă Sfântul Duh, înfiinţată de către imigranţii Carpato-Ruşi, în jurul anului 1919, în Detroit, MI, sărbătoreşte 90 de ani de slujire lui Hristos, Ortodoxă şi optsprezece ani de la formarea comunităţii Sterling Heights.

 

   „Slujba noastră festivă, ocazionată de această sărbătoare, la a 90-a aniversare, va avea loc în zilele de week-end din 12 iunie, 13 şi 14.

 

   Vineri seara, la 17:00 am îl vom primi pe Mitropolitul Iosif, care va conduce slujba vecerniei.

 

   Sâmbătă, 13 iunie, vom avea alături un număr de clerici, parohieni şi mai mulţi invitaţi şi oaspeţi, la oficierea Sfintei Liturghii Arhiereşti, începând cu ora 10:00.

 

   Masa de pomenire va urma la orele 12:30, în Sala Parohiei.

 

   Biserica a fost iniţial amplasată pe Finley Avenue, în Detroit, şi s-a mutat în 1950, într-o nouă clădire, pe Mound Road.

 

   Domeniul imobiliar a fost cumpărat în 1980 şi o sală parohială a fost construită în anul 1991.

Holy Ghost New Church

 

   In prezent, o parte din sală este folosită ca Biserică. Recent, am început actele necesare şi ne pregătim să construim pe un teren de lângă sală.

 

   Suntem o parohie din cadrul Eparhiei Ortodoxe Bulgare de Răsărit a SUA, Canada şi Australia. Ierarhul nostru este Prea Sfinţitul Mitropolit Iosif iar Patriarhul nostru este Maxim al Bulgariei.

 

    Parohia noastră, a carei existenţă a început în 1919, a suferit o serie de modificări în ultimii ani. Iniţial, slujbele aveau loc în Biserica, în limba slavă dar, mai apoi, am început să oficiem slujbe în engleză. Acum, vom sluji, în principal, în limba engleză, cu unele completări în slavonă.

 

   Parohienii noştri sunt apreciaţi pentru spiritul lor cald, de familie, dovedindu-se extrem de primitori şi cu dorinţa de a deveni o familie, foarte rapid.

 

   Suntem destul de mici în prezent, dar cu mare dragoste şi dornici de legarea unor noi prietenii. Vă invitam să veniţi şi să ne vizitaţi. Fiecare ultimă duminică a unei luni este dedicată „Aducerii un prieten la biserică". Cu toate acestea, va urăm bun venit, în orice moment.

 

   Suntem situaţi la 38500 Ryan Road, Sterling Heights, MI 48310.

 

   Nr. de telefon 586-795-3766.

 

   Duminica, Sfânta Liturghie începe la orele 9:30 în parohia noastră, paroh fiind pr. Grigore Valentin, care este mereu bucuros să vă răspundă la orice întrebări aţi putea avea.

 

   Vă rugăm să veniţi şi să ne vizitaţi.

   Toţi sunteţi bineveniţi.

   Multumiri, Lacasuri Ortodoxe, Romania

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires