Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 mai 2009 6 30 /05 /mai /2009 23:20
INFORMAM DIN SANKT PETERSBURG

   Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, întrunit la 27 mai, la sediul său istoric din Sankt-Petersburg. a creat două noi seminarii, Novosibirsk şi Orenburg. O şcoală pastorală a fost deschisă, în plus, la Chita.

 

   Sinodul a definit componenţa delegaţiei Patriarhiei Moscovei la următoarea consultare panortodoxă, care va avea loc în perioada 6 - 13 iunie 2009 la Chambésy (Elveţia).

   Din aceasta fac parte: Arhiepiscopul Hilarion Volokolamsk, preşedinte al departamentului de relaţii externe, Arhiepiscopul Marcu de la Berlin (Biserica Rusă din străinătate) şi Arhipăstorul Nicolas Balachova.

 

   Doi episcopi au fost numiţi: primul este episcopul Lavrinenko Nazaire, superior din Lavra Sfântul-Alexandru-Nevski din Sankt-Petersburg, ca episcop de Viborg şi auxiliar al oraşului Sankt Petersburg.

   Arhiepiscopul Lazăr Gourkin, superior al mănăstirii Sfântul Ioan de Saransk, va fi Episcop de Narva, auxiliar al Mitropolitului Cornelius, primat al Bisericii Ortodoxe Autonome a Estoniei.

 

   Mai mult decât atât, Sinodul a acceptat demisia Episcopului Jerome de Orel. Acesta este înlocuit de către Episcopul Panteleimon, Arhiepiscop de Maikop. Eparhia de Maikop este încredinţată Arhiepiscopului Tikhon, auxiliar al Mitropolitului de Ekatérinodar.

 

   Sinodul a confirmat noua componenţă a comisiei de dialog cu Biserica rusă pe stil vechi. În prezent, comisia este prezidată de către Arhiepiscopul Hilarion de Volokolamsk.

 

   O serie de noi mânăstiri au fost deschise în Eparhia de Nijni Novgorod şi Kaliningrad.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires

liliana 31/05/2009 14:00

nu vreau sa critic, intru-cat imi dau seama ca este o munca masiva traducerea tuturor acestor articole. dar imi permit sa va fac o sugestie: poate reusiti ca numele slave sa le scrieti cu grafia consacrata lor in limba romana. Adica, nu Tikhon, ci Tihon. Sau nu Nicolas, ci Nicolai, nu Chiril, ci Kiril etc.

admin. KSLCatalin 31/05/2009 21:21


   Doamne ajuta!
   Redactia Lacasuri Ortodoxe va lua in considerare atentionarea Dvs, pentru care, dealtfel, va si multumim. La Chiril, v-ati cam incurcat.... Inca o data, multumim.