Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 mai 2009 6 30 /05 /mai /2009 22:54
   La praznicul Înălţării Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a târnosit paraclisul schitului "Înălţarea Domnului" din Reşiţa. Acest paraclis a fost construit şi pictat între anii 2008-2009 în incinta schitului amintit, cu binecuvântarea Centrului Eparhial şi prin purtarea de grijă a părintelui stareţ, Ieromonahul Daniel Cozmaniuc şi a fost pictat de către pictorul Liviu Bob.


   Constructia schitului "Înălţarea Domnului" din Reşiţa a inceput in toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credinciosi din Resita. Sfintirea locului viitoarei biserici a complexului monahal a avut loc in data de 15 septembrie 2004, în cadrul Sf Liturghii oficiată de PS Dr. Laurentiu Streza-Episcopul Caransebesului la aceea data, impreuna cu un sobor de 12 preoti. La eveniment au participat numerosi credinciosi din Resita si din imprejurimi.


   Slujba de sfinţire a paraclisului s-a oficiat, joi 28 mai la praznicul "Înălţării Domnului" (hramul aşezământului monahal) începând cu orele 9.00, după care s-a săvârşit dumnezeiasca Liturghie arhierească, de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului. La încheierea dumnezeieştii Liturghii, toţi credincioşii s-au putut închina înaintea sfintei mese din altarul bisericii, care a doua zi a primit sfintele moaşte ale sfinţilor ce din veac au bineplăcut lui Dumnezeu.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires