Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 mai 2009 6 30 /05 /mai /2009 22:00
INFORMAM DIN ROMA (ITALIA)
   După cum am informat pe siteul nostru, în ziua de duminică, 24 mai 2009, de sărbătoarea Sfinţilor Chiril şi Metodie, Biserica Ortodoxă Rusă Sfânta Ecaterina din Roma, a fost sfinţită de mai mulţi episcopi din Rusia, în prezenţa unei mari reprezentanţe a Bisericii Catolice.

   Mitropolitul Valentin de Orenburg a condus slujba, alaturi de Arhiepiscopul Inocent de Chersonèse, administrator interimar al Parohiilor Ruseşti din Italia, episcopul Marc Egoriev, secretar al cancelariei patriarhale din străinătate, şi mulţi alţi preoţi din diferite ţări.

 

   Biserica Catolică a fost reprezentată în special de către Cardinalul Roger Etchegaray, vice-decan al Colegiului Sfânt de cardinali şi Cardinalul Walter Kasper, preşedinte al Consiliului pontifical pentru Promovarea Unităţii.

 

   Sfinţirea a fost urmată de slujba Sfintei Liturghii. Primarul Moscovei Y. Lujkov şi mulţi alţi lideri politici ruşi şi diplomati au participat la slujbă.

 

   Biserica Sfânta Ecaterina este situată în apropierea Ambasadei Federaţiei Ruse în Roma. Construcţia a început în 2005. În decembrie 2006, Mitropolitul Kirill de Kaliningrad - actualmente Patriarh al Moscovei - a oficiat o slujba de  sfinţire a locului unde slujbele s-au ţinut, apoi, cu regularitate.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires