Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 mai 2009 6 30 /05 /mai /2009 10:28
INFORMAM DIN COPENHAGA, 29 mai 2009

   Primul-ministru danez, Lars Rasmussen Loekke, a avut o întâlnire, ieri, vineri 29 mai 2009, cu Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, în apropiere de Copenhaga (reşedinţă oficială), descrisă ca vizită privată şi non-politică, între doi bărbaţi.

 

   "Vizita mea, aici, nu este politică. Acesta este, în principal, spirituală şi educativă", a declarat Dalai Lama, laconic, jurnaliştilor, la încheierea întâlnirii de 45 de minute cu liderul liberal danez, la Marienborg (nord de Copenhaga), căruia - aflăm din unele surse Lacasuri Ortodoxe: ramaneti corect informati! - i-a oferit un veşmânt tibetan alb.

 

   Dalai Lama a ajuns vineri dupa-amiaza la Copenhaga, din India, ţara sa de exil, ca parte a unui turneu european.

 

   Întâlnirea sa, cu şeful guvernului danez, din ultimele zile, a determinat o controversă în Danemarca, în rândul opoziţiei de stânga, care l-a criticat pe Rasmussen pe tema cedarii la presiunile Chinei, insistând pe faptul că întâlnirea a fost privată.

 

   Rasmussen l-a primit la reşedinta sa pe Dalai Lama, la Marienborg, la fel ca şi predecesorul său, Anders Fogh Rasmussen, în 2003, în ciuda protestelor Chinei.

 

   Dar, interviul nu a avut ca scop "întreţinerea unor discuţii politice şi întâlnirea nu este una politică", a spus el joi la ştiri, pe postul 1 naţional, de radio, DR.

 

   "M-am întâlnit cu Dalai Lama, acesta având pentru mine calitatea de lider spiritual (tibetan) şi câştigător al Premiului Nobel pentru pace", a spus el.

 

   M. Rasmussen a subliniat apoi, jurnaliştilor, la sfârşitul acestui interviu, că au existat critici noi, vineri, din partea Beijingului, întrucât politica daneză faţă de China "nu s-a schimbat", afirmand "că graniţele teritoriale astăzi, la adresa Tibetului, nu pot fi discutabile".

 

   NUMAI CA (ceea ce posturilor de stiri se pare ca le-a scapat):

   - aflăm că Dalai Lama s-a mai întâlnit, la sfârşitul zilei, cu şeful diplomaţiei daneze, Per Stig Moeller (conservator), într-un restaurant de lângă domiciliul acestuia, în Alleroed (nordul Copenhaga).

   Lacasuri Ortodoxe: ramaneti corect informati!

(inregistrari de la conferinte - pe care le-am primit de la amatori, in urma cu cateva ore, dand click aici)

 


 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires