Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 mai 2009 6 30 /05 /mai /2009 09:49
Informam din San Francisco (SUA) - 29 mai 2009

 

   Wikipedia a interzis Bisericii Scientologice posibilitatea să intervină asupra site-ului enciclopedic, datorită unei lupte nesfârşite pentru imagine a acestei controversate secte, fondată în 1954, în Statele Unite, de Ron Hubbard.

 

   Amintind „luptele" dintre admiratorii şi detractorii Scientologiei, Wikipedia a decis ieri, joi 28 mai 2009, să blocheze răspunsurile sosite de pe calculatoarele "folosite sau deţinute de către Biserica Scientologică şi membrii săi."

 

   Un număr de utilizatori de Internet, care au participat la războiul de imagine, pe acest site care se bazează pe contribuţii ale utilizatorilor, au fost si ei blocaţi să intervină asupra tuturor paginilor şi problemelor legate de Scientologie.

 

   "Fiecare tabără susţine că articolele acestui subiect reflectă opiniile lor şi a apărut astfel un război editorial", au declarat membrii administraţiei site-ului, justificand decizia lor.

 

   Un purtător de cuvânt al Bisericii Scientologice a minimalizat impactul acestei măsuri, afirmând că a fost doar o procedură de rutină folosită în cazul conflictelor ce iau naştere pe site.

 

   "Sunt scientologii preocupaţi de ceea ce se întâmplă pe Wikipedia? Desigur", a răspuns purtătorul de cuvânt Karin Pouw.

 

   "Au existat postări pline de ură şi răutate. Sperăm că acest lucru va conduce la postarea mai multor articole precise şi folositoare pentru a Wikipedia."

 

   Site-ul enciclopedic este unul dintre cele mai vizitate site-uri de pe Internet, cu 6 milioane de vizitatori pe zi.

 

   Biserica Scientologică revendică „milioane de membri şi 6000 de biserici", în 159 de ţări. Considerată ca fiind o sectă, în majoritatea ţărilor, aceasta are statutul de religie în Statele Unite.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires