Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 mai 2009 4 28 /05 /mai /2009 22:07
Informam din Moscova, 28 mai

 

   O comunitate greco-catolică, condusă de pastorul său, a încercat sa puna stăpânire pe o biserică ortodoxă din oraşul Kolomia, Regiunea Ivano-Frankovsk din Ucraina, a raportat astăzi, joi 28 mai 2009, Serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucraineene.

 

   La un moment dat, Consiliul Local a luat decizia să închidă Biserica Bunavestire pentru reconstrucţie şi apoi a oferit-o comunităţii greco-catolice.

 

   Comunitatea ortodoxă a iniţiat o acţiune în instanţă şi a solicitat să se ia în considerare ilegalitatea deciziei autorităţilor locale.

 

   Episcopul Panteleimon de Ivano - Frankovsk şi Kolomia, a adresat câteva scrisori Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, Mitropolitului Vladimir al Kievului şi al Întregii Ucraine, şefului Bisericii Greco-Catolice ucraineene, cardinalul Lubomir Huzar şi episcopului greco-catolic Nikolai Simkailo.

 

   "Având în vedere toate cele de mai sus şi faptul că Lubomir Huzar şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu Patriarhul Kirill „tete-à-tete", în timpul vizitei sale în Ucraina, totul pare destul de enigmatic. Ne-ar placea să credem ca, mai degrabă, cardinalul se căieşte", a încheiat serviciul de presa al Bisericii Ucraineene.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires