Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 mai 2009 4 28 /05 /mai /2009 20:09
Informam din Dublin, 25 mai

 

   Preotul Georgy Zavershinsky, un cleric al Patriarhiei Moscovei în Irlanda, îndeamnă autorităţile şi comunitatea de afaceri să ajute la organizarea Zilelor culturii ruse în această ţară, care se arata interesata.

 

   "O astfel de iniţiativă ar trebui să fie susţinută de stat şi de mediul de afaceri, iar noi suntem gata să aderăm la ele şi să cooperăm", a spus pr. Georgy către Interfax, la începutul acestei săptămâni.

 

   "Echipe de creaţie din Rusia ar putea veni să-şi arate priceperea în astfel de festivaluri. Lituania, Letonia, Estonia şi Polonia au facut-o deja cu succes, mai inainte", a spus preotul.

 

   Potrivit lui, localnicii din Polonia şi statele baltice sunt prezenţi frecvent în Irlanda, dar  "cu siguranţă, Rusia are un potenţial spiritual, cultural şi economic mult mai mare."

 

   Pr. Georgy consideră că irlandezii arată mare interes faţă de săptămăna clătitelor, de exemplu, atunci când cei din Parohia Ortodoxă Rusă din Dublin o sărbătoresc.

 

   "Clătite, caviar, cântece şi dansuri populare - toate aceste lucruri sunt aproape de ei si le sunt dragi. Acum cei din Dublin au un nou cuvânt în vocabular: Masleniţa (clătită). În acest an, festivităţile au avut loc în curtea bisericii noastre,  unde şcoala rusească, Ambasada Rusiei în Irlanda şi Societatea vorbitorilor de rusă şi irlandeză au organizat întreg festivalul", a informat preotul.

 

   Acesta a mai spus, "a fost o mare sărbătoare, chiar dacă aceasta nu ajunge la nivelul unei parade de proporţii".

 

   "Cu toate acestea, ea poate fi dezvoltata în ani, daca exista cineva care sa promoveze această tradiţie în Irlanda. Am dori să prezentăm cum se cuvine tradiţiile ruseşti aici, întrucât această ţară este apropiată de noi, din multe puncte de vedere", a încheiat preotul.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires