Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 mai 2009 4 28 /05 /mai /2009 18:49
Informam din MADRID, 28 mai 2009

   Musulmanii care trăiesc în 14 ţări ale Uniunii Europene spun că se simt discriminaţi, nu din cauza religiei lor ci, mai degrabă, din cauza etniei lor, conform unui studiu al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA), publicat astazi, joi 28 mai 2009.

 

   FRA publică concluziile sale asupra unui studiu, cu privire la discriminare, la crimele rasiste vizând imigranţii şi minorităţile etnice (UE MIDIS) efectuat pe un eşantion de 28.500 de persoane, în anul 2008

 

   Partea referitoare la musulmani, din UE MIDIS, a fost realizată între 28 aprilie şi 5 noiembrie 2008.

 

   "Rezultatele obtinute din intervievarea musulmanilor, au arătat că ei sunt supuşi unor discriminări şi victimizări la fel de mari ca oricare alte grupări minoritare studiate", potrivit unui comunicat de presă.

 

   Acestia  "cred că religia lor nu este motivul principal al discriminării cu care se confruntă. Rezultatele arată, in plus, că nu contează comportamentul religios sau tradiţional în creşterea probabilităţii discriminării", continuă FRA.

 

   "În medie, un musulman intervievat, din trei (34% dintre bărbaţi, 26% dintre femei) au raportat că au fost discriminaţi în ultimele 12 luni", conform studiului.

 

   Doar 10% dintre ei consideră că discriminarea a fost cauzată de religia lor, faţă de 32% care cred că de vină este etnia, restul găsind de cuviinţă că vinovată este combinaţia acestor factori.

 

   Eşantionul cuprinde 14 state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Finlanda, Franţa, Italia, Luxemburg, Malta, Slovenia, Spania, Suedia şi Ţările de Jos.

 

   24% dintre musulmanii intervievaţi s-au născut într-o ţară europeană în care şi trăiesc, iar 52% trăiesc  in Europa de peste zece ani.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires