Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 mai 2009 3 27 /05 /mai /2009 17:52
Informam din Moscova

   Fostul ministru rus al sănătăţii a fost hirotonit preot: acesta slujeşte în Biserica Sfântul Nicolae din cadrul Institutului Naţional de Medicină şi Chirurgie Pirogov.

 

   Şevcenko, în prezent, părintele Gheorghii, a devenit preot, cu aproximativ o lună în urmă. "Am primit o diploma de seminar, după un studiu de doi ani", a declarat acesta catre Life.ru.

 

   Pe data de 5 iulie 1999, unul dintre cei mai buni chirurgi cardiologi, Şevcenko, a fost numit Ministru al Sănătăţii.

 

   Părintele Gheorghii s-a născut la 7 aprilie 1947, în Iakutsk. În 1974, a absolvit la Kirov, Academia Medicală Militară şi a lucrat ca chirurg în armată. În 1980, a devenit membru al Academiei. Acesta a fost profesor de spital în chirurgie şi şef de secţie cardio-vasculară. Pe aprilie 1992, a fost numit şef al Academiei Medicale Militare. De asemenea, a lucrat ca şef al secţiei de chirurgie din Sankt-Petersburg şi regiunea Leningrad.

 

   A fost consilier de cercetare in 17 doctorate şi 32 de teze de masterat. A publicat peste 360 de lucrări didactice şi de cercetare.

 

   Şevcenko este premiat cu Ordinul pentru Vindecare şi Milostenie.

 

   Părintele Gheorhii şi-a început cariera ministerială cerându-i Patriarhului Alexei al II-lea să sfinţească clădirea cu birouri, a Ministerului Sănătăţii.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires