Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 mai 2009 3 27 /05 /mai /2009 14:42
Informam din Helsinki, 26 mai 2009

   Biserica Ortodoxă a Finlandei a interzis unuia dintre preoţii săi, un candidat pentru alegerile europene din data de 7 iunie - sub eticheta social democraţilor - să îşi exercite funcţia în timpul carierei sale politice, a anunţat aceasta ieri, marţi 27 mai 2009.

 

   "După o audiere şi dupa mai multe reflecţii, care au avut loc astăzi, episcopii au decis să interzică preotului Mitro Repo să funcţioneze ca preot în timpul campaniei pentru alegerile europene şi în timpul eventualului său mandat la Parlamentul European", a anunţat Biserica într-o declaraţie.

 

   Preotului nu i se va mai permite să oficieze slujbe religioase, la sărbători, ceremonii sau chiar să mai poarte haina preoţească, crucea sau alt simbol al preoţiei, pentru că tradiţia Ortodoxă interzice preoţilor să se implice politic.

 

   "Un preot este, ca modelul său, slujitor al tuturor şi, prin urmare, nu poate reprezenta un anumit grup din societate", spune Biserica.

 

   "Mă aşteptam la o decizie complet diferită", regretă preotul.

   "Am mulţi colegi care au fost activi în politică şi au fost chiar candidaţi în alegeri", a spus acesta AFP.

   "Am sentimentul că nu am fost tratat corect", a spus el, în plus neregretând că se află pe lista social-democraţilor.

 

   Cunoscut de finlandezi sub numele de Părintele Mitro, apărând în mod regulat în mass-media, îmbrăcat în veşminte preoţeşti, acesta este renumit pentru simţul umorului, pe care pare să-l aibă.

 

   Este autorul a numeroase cărţi şi articole pe diverse teme, cum ar fi depresia şi prezenţa armelor în şcoli.

 

   Biserica Ortodoxă din Finlanda numără 60.500 de membri, acolo unde biserica luterană are majoritatea (4.3 milioane persoane).

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires