Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 mai 2009 3 27 /05 /mai /2009 11:52
Informam din PARIS, 26 mai 2009

   Ministrul Muncii, Brice Hortefeux, a afirmat că a propus parlamentarilor, în contextul discuţiei referitoare la munca în ziua de duminică, ca un angajat să poată lucra sau să renunţe la munca în cursul acestei zilei, dacă acesta are un eveniment în familie.

 

   "Vreau ca parlamentarii să ţină cont de evoluţia situaţiei personale a angajaţilor, în cazul în care ei solicită acest lucru. De exemplu, la căsătorie, în cazul unei naşteri sau oricărui alt eveniment din viaţa de familie, un angajat care s-a oferit voluntar să lucreze duminica, trebuie să fie în măsură să aleagă dacă absentează sau nu", explică Hortefeux.

 

   Un proiect de lege cu privire la prezenţa la locul de muncă, duminica, a fost depus pe data de 18 mai, în vederea unei dezbateri programate pentru această vară. Textul, prezentat de către Richard Mallie (UMP, Bouches-du-Rhône), autorul unei prime propuneri, "reafirmă principiul repausului duminical" şi caută să adapteze derogările de la acest principiu în zonele turistice şi termale, precum şi în unele mari oraşe, pentru salariaţii voluntari.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires