Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 mai 2009 3 27 /05 /mai /2009 11:22
   În perioada 21-24 mai 2009, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon al Târgoviştei a participat la Şedinţa Comitetului Executiv al Comisiei de Dialog între Biserica Romano-Catolică şi Consiliul Mondial al Bisericilor, care a avut loc la Dublin, în Irlanda, la invitaţia Excelenţei Sale Martin, Arhiepiscop catolic de Dublin şi Primat al Irlandei.

 

   Grupul mixt de dialog (J.W.G.) este instrumentul ales în urma Adunării Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor (Porto Alegre 2007), menit să monitorizeze şi să promoveze colaborarea dintre Biserica Romano-Catolică (B.R.C.) şi Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), din care fac parte şi Bisericile Ortodoxe. Moderatorii acestei Comisii au fost Excelenţa Sa Arhiepiscopul Martin de Dublin, în numele Bisericii Romano-Catolice şi Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon al Târgoviştei, din partea Consiliului Mondial al Bisericilor.

 

   Scopul acestei reuniuni a fost acela de a pregăti sesiunea plenară a Comisiei de Dialog, formată din 50 de persoane, reprezentând Bisericile membre ale C.M.B., precum şi Biserica Romano-Catolică, cu delegaţi veniţi de pe toate continentele lumii. Această Comisie se va reuni în Spania, la Cordoba, în octombrie a.c. şi va dezbate patru teme importante pentru misiunea Bisericii în vremea noastră:

 

   1.Procesul de receptare, în Biserici, a documentelor teologice bilaterale şi multilaterale;
   2.Problema spiritualităţii şi a ecumenismului;
   3.Problema migraţiei şi consecinţele ei misionare;
   4.Tineretul şi misiunea creştină astăzi.

 

   La reuniunea plenară se vor prezenta referate asupra acestor patru teme, întocmite de către cele patru grupe de studiu, alcătuite special, în scopul adâncirii lor sub aspect teologic şi ecumenic.

 

   Comisia de lucru va pregăti cel de al nouălea raport al Comisiei de Dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.) şi Biserica Romano-Catolică (B.R.C.), care va fi finalizat înainte de următoarea Adunare Generală a C.M.B.

Menţionăm că mandatul Comisiei mixte de lucru se acordă pentru o perioadă de 7 ani, cu aprobarea Adunării Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.) şi a Vaticanului.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires