Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 mai 2009 1 25 /05 /mai /2009 21:31
   Sute de credincioşi din parohia Miorcani, Protopopiatul Darabani, au participat ieri, 24 mai 2009, la slujba de resfinţire a Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie" şi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înalt Preasfinţitul Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Programul liturgic a început dimineaţă, cu slujba Aghezmei mici şi cea a Utreniei.

   După slujba de resfinţire, atât bărbaţii, cât şi femeile au trecut prin sfântul altar pentru a se închina şi a se ruga în faţa sfintei mese. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a dat citire Actului de sfinţire a Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie". IPS Teofan a rostit apoi un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre semnificaţia Evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii. La slujba de resfinţire a sfântului lăcaş de la Miorcani a fost prezent şi pr. Constantin Chelaru, fost paroh al acestei parohii, care a coordonat cea mai mare parte a lucrărilor de la Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie".

    „Acest efort al ctitorilor şi al întregii obşti a redat demnitatea dintâi comunităţii ortodoxe din Miorcani, greu încercată de fenomenul prozelitismului sectar. Odată cu demararea acestor lucrări, s-a observat un nou suflu în viaţa spirituală a credincioşilor", a spus pr. Constantin Chelaru. Pr. paroh Remus Hruşcă a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei pentru prezenţă, dar şi credincioşilor care au contribuit la înfrumuseţarea sfântului lăcaş. IPS Teofan l-a hirotesit iconom pe pr. Constantin Chelaru şi sachelar pe pr. Remus Hruşcă.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires