Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Vizita Inaltpreasfintiei Sale Dr. Laurentiu Streza la Rucar

   Credincioşii din Rucăr, judeţul Braşov, s-au bucurat ieri, 24 mai 2009, de prezenţa ierarhului locului în mijlocul lor. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica 'Sf. Mare Mucenic Gheorghe' din parohia Rucăr, protopopiatul Făgăraş.

   Cu acest prilej deosebit, locuitorii din Rucăr s-au îmbrăcat în haine tradiţionale de sărbătoare. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a declarat pentru TRINITAS TV că biserica din Rucăr a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care au dorit să participe la Sfânta Liturghie arhierească. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a hirotonit un fiu al satului Rucăr, fiind pentru prima oară când Taina Hirotoniei a fost oficiată în acest sfânt locaş din judeţul Braşov.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article