Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 mai 2009 1 25 /05 /mai /2009 17:59
   La praznicul „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena", Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a resfinţit biserica din centrul oraşului Anina, protopopiatul Oraviţa.


   Construită în urmă cu 70 de ani de către locuitorii mineri din Anina, biserica ortodoxă cu hramul „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena", este una din cele mai frumoase edificii eclesiale din Episcopia Caransebeşului.


   În ziua serbării hramului sute de credincioşi au luat parte la slujba de resfinţire a bisericii, oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Preasfinţia Sa a sfinţit noua pictură a bisericii, care a înlocuit vechea pictură, afectată de umezeală.


   După oficierea slujbei de sfinţire s-a săvârşit dumnezeiasca Liturghie arhierească în cadrul căreia Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Alin Munteanu, în încheiere acordând acte de cinstire ctitorilor şi binefăcătorilor care au sprijinit biserica parohială din Anina. Totodată Chiriarhul a ţinut şi cuvenitul cuvânt de învăţătură, îndemnând credincioşii la ataşament faţă de biserică şi la dragoste faţă de semeni întru mărturisirea dreptei credinţe, asemenea patronilor spirituali ai bisericii în care se roagă.


   În încheiere toţi cei prezenţi au luat parte la agapa frăţească oferită de minunata comunitate a parohiei „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena"din Anina, agapă oferită atât cu prilejul resfinţirii bisericii, dar şi cu prilejul hramului acesteia. Album foto, dand click pe banner:

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires