Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 mai 2009 1 25 /05 /mai /2009 17:37

   În data de 24 mai 2009, în Duminica a VI-a după Paşti, Preasfinţitul Părinte Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Huşilor a oficiat slujba Sfintei Liturghii la biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Vaslui, înconjurat de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

   În după amiaza aceleiaşi zile, în prezenţa Preasfinţiei Sale şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, Episcopia Huşilor a organizat un concert de muzică corală, ce a avut loc în municipiul Vaslui la Casa de Cultură "Constantin Tănase" începând cu orele 15,00, manifestare la care au participat un număr mare de spectatori.

 

   La concert şi-au dat concursul următoarele coruri: corul "Gavriil Musicescu" al Protopopiatului Vaslui, corul „Gheorghe Cucu" al Protopopiatului Bârlad, corul „Sfântul Roman Melodul" al Protopopiatului Fălciu, corul „Nicolae Lungu" al Protopopiatului Huşi, corul "Sf. Ioan Damaschin" al Protopopiatului Negreşti şi corul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur" Huşi.

   Fiecare cor a susţinut un număr de 4-6 piese corale, cântări specifice perioadei Penticostarului, dar şi alte cântări religioase şi laice.

 

   La finalul manifestării, P.S. Părinte Corneliu Bârlădeanul a adresat participanţilor un cuvânt de binecuvântare şi preţuire, în care le-a mulţumit pentru prezenţă. Tot Preasfinţia Sa a explicat participanţilor semnificaţiile adânci ale cântării bisericeşti, ce are rolul de a crea cadrul potrivit pentru rugăciune, dar şi menirea de a apropia pe om de Dumnezeu. De asemenea, Preasfinţia Sa a amintit faptul că ne aflăm către finalul perioadei Penticostarului, perioadă ce stă sub semnul marelui praznic al Învierii din morţi a Mântuitorului Hristos şi a invitat în încheiere pe cei prezenţi să se facă părtăşi Învierii şi să cînte împreună cântarea "Hristos a înviat".

 

   Concertul a fost iniţiat de către Preasfinţitul Părinte Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu - Vicar al Episcopiei Huşilor, care a menţionat că evenimentul va fi continuat periodic în toate oraşele eparhiei.

 

   După încheierea concertului, Primăria municipiului Vaslui a oferit un dineu tuturor preoţilor participanţi la eveniment.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires