Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 mai 2009 1 25 /05 /mai /2009 17:31
   Astăzi, 25 mai, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în incinta Centrului Cultural „Radu Şerban Voievod" din incinta Mănăstirii Comana, s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Pastoral-Misionare, sesiunea de primăvară, cu tema „Sfântul Vasile cel Mare şi ceilalţi Sfinţi Părinţi Capadocieni", la care au participat preoţii din Protoieria Hereşti. Lucrările Conferinţei prezidate de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te-Deum, de către PC. Pr. Protopop Podaru Mihăiţă, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica mănăstirii. La acest eveniment Preasfinţitul Părinte a fost însoţit de PC. Pr. Buga Constantin, vicar administrativ, de PC. Pr. Dumitrescu Nicolae, inspector eparhial, de PC. Pr. Duţu Stelian, consilier tehnic şi de PC. Pr. Popa Edmond, consilier social.

   După cuvântul de deschidere rostit de către Preasfinţia Sa, au fost susţinute referate de către PC. Pr. Mihai Pârvu de la parohia Valea Dragului şi PC. Pr. Miu Viorel de la parohia Ciurari, în care a fost subliniată atât valoarea deosebită a teologiei Părinţilor Capadocieni cât şi posibilitatea actualizării acesteia în lumea contemporană, aceasta reprezentând model autentic pentru viaţa creştină şi soluţie cu adevărat viabilă pentru provocările în faţa cărora se află Biserica.

 

   Cu această ocazie, toţi preoţii participanţi au primit, ca dar din partea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, lucrarea „Sfântul Vasile cel Mare. Închinare la 1630 de ani de la săvârşirea sa", tipărită cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Volumul de studii academice dedicat Sfântului Vasile cel Mare deschide seria Studia Basiliana a publicaţiilor ce vor fi dedicate anul acesta celui care a rămas în conştiinţa bisericii ca mare personalitate ecclesiastică, organizator, excelent exponent şi apărător al învăţăturii creştine ortodoxe, părinte al monahismului răsăritean şi reformator al liturghiei.

 

   De asemenea, cu acest prilej au fost abordate şi probleme curente ale activităţii pastoral-misionare şi administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Hereşti, subliniindu-se totodată, necesitatea dezvoltării activităţii social - filantropice, asemeni Părinţilor Secolului de Aur al teologiei creştine care au înţeles valoarea acesteia în dobândirea mântuirii.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires