Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
25 avril 2009 6 25 /04 /avril /2009 11:44
   Ctitorie a medicului şi teologului Cornel Jupâneanţ, Aşezământul medical-creştin "Izvorul Tămăduirii" de la Marga a luat fiinţă în anul 2003, când cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Laurenţiu Streza, pe atunci episcop al Caransebeşului şi cu participarea Preasfinţitului Părinte Lucian, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, când s-a pus piatra de temelie a sfântului locaş. Biserica aşezământului medical a fost târnosită în data de 31 august 2008, în prezenţa unui sobor de preoţi şi a unui număr impresionant de credincioşi. De la data târnosirii, credincioşii se bucură de sfintele slujbe, iar pacienţii se îmbogăţesc şi spiritual prin hrana duhovnicească a sfintelor slujbe.


   Proiectul acestui aşezământ cuprinde: biserica, casa preotului şi complexul medical. Ideea aceasta ara ca argument învăţătura Mântuitorului Hristos care a propovăduit tămăduirea sufletească şi trupească. Astfel că fiecare creştin bolnav va găsi la acest aşezământ asistenţă duhovnicească şi medicală.


   Şi în acest an Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a slujit dumnezeiasca Liturghia la biserica aşezământului în prezenţa unui însemnat număr de credincioşi. În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe medicul şi teologul Cornel Jupâneanţ, ctitorul locaşului de închinare. La sfârşitul Sf. Liturghii s-a oficiat şi slujba de sfinţire a apei, după care Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit celor prezenţi despre praznicul "Izvorul Tămăduirii" şi despre prăznuirea sa în toată lumea ortodoxă, îndemnând credincioşii prezenţi la evlavie pentru această prăznuire.

Partager cet article

Repost0

commentaires