Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

AUDIO: Slujire chiriarhală şi instalare de preot la parohia Gârlişte

   În duminica a II a din Sf. şi Marele Post al Paştilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a slujit dumnezeiasca Liturghie la parohia Gârlişte din protopopiatul Oraviţa. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a instalat în calitatea de păstor sufletesc al comunităţii pe noul preot paroh ,Păunel Martin Juchi.


   Tânărul teolog Păunel Martin Juchi este absolvent, şef de promoţie, al Seminarului Teologic din Cluj Napoca, promoţia 2000-2005 şi este student în ultimul an la facultatea de Teologie din acelaşi municipiu. După cercetarea canonică a chiriarhului, tânărul candidat a fost hirotonit întru preot de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului. Sfinţia Sa a fost numit în postul vacant de preot la parohia Gârlişte în Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului.


   Potrivit tradiţiei Bisericii noastre, după efectuarea stagiului de practică liturgică la catedrala episcopală din Caransebeş, noii preoţi sunt instalaţi în parohia pe care o vor păstorii, din încredinţarea Ierarhului, de către autoritatea bisericească a protopopiatelor.


   Chiriarhul a fost întâmpinat de mulţime de credincioşi la hotarul satului Gârlişte, de unde a fost condus până la biserica parohială.După încheierea dumnezeieştii Liturghii, Preasfinţia Sa a ţinut cuvenitul cuvânt de învăţătură, după care a înmânat noului preot paroh Sf. Evanghelie, Sf. Cruce şi cheile bisericii, potrivit tradiţiei bisericii noastre strămoşeşti. Sutele de credincioşi prezenţi la acest important eveniment al parohiei au primit cu mare emosţie şi bucurie popsirea întru liturghisire în parohia Gârlişte a Ierarhului, ţinând seama că de 40 de ani nu s-a slujit vre-o Liturghie arhierească în acest sfânt locaş, precum şi instalarea noului preot paroh al comunităţii.


   În cuvântul său de mulţumire noul părinte paroh Păunel Juchi a mulţumit Ierarhului pentru încrederea întru acordarea demnităţii de preot şi încredinţarea parohiei Gârlişte din protopopiatul Oraviţa. Sfinţia sa a făgăduit Preasfinţiei Sale, precum şi tuturor credincioşilor că va lucra neobosit întru propovăduirea Evangheliei lui Hristos spre mântuirea credincioşilor încredinţaţi spre păstorire.


   În încheiere toţi credincioşii au luat parte la agapa frăţească oferită de comunitatea parohială cu prilejul împlinirii acestui fericit eveniment duhovnicesc. 

   Pentru predica AUDIO, click pe banner:


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article