Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

LA ORFELINATUL "PREAFERICITUL IOSIF" A FOST SĂVÂRŞIT CANONUL CEL MARE (rep. Moldova)

   A patra zi a Postului Mare, la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasa Parascheva", a început cu Miezonoptica, Utrenia, Ceasul I şi Litia pentru cei adormiţi după care Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Hâncu a ţinut un cuvânt de învăţătură. Acestă slujbă a fost oficiată în Biserica „Adormirea Macii Domnului" din Complexul monahal al începând cu miezul nopţii.


   La ora 8.00 Episcopul Petru a asitat la Rugăciunile dimineţii, Ceasurile 3, 6, 9 şi a săvârşit Vecernia la aceeaşi Biserică.


   După amiază Vladica s-a deplasat în municipiul Chişinău unde a oficiat Pavecerniţa Mare şi a citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Biserica „Vera, Nadejda, Liubovi şi mama lor Sofia" de la Orfelinatul „Preafericitul Iosif". La această slujbă au fost prezenţi pe lângă enoriaşii parohiei cei aproximativ 60 de copii ai Casei Copilului împreună cu maicile, educatoarele şi lucrătorii acestei instituţii.


   La sfârşitul Canonului a urmat predica Episcopului Petru la pericopa evanghelică a Înfricoşatei Judecăţi (click pe banner)



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article