Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 janvier 2009 5 30 /01 /janvier /2009 13:45

   Luni, 26 ianuarie, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Slatinei a avut loc întâlnirea coordonatorilor de filialelor Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români din judeţul Olt. La această întâlnire au participat: Daniel Micu - preşedinte ASCOR Slatina, inspector cultural în cadrul Episcopiei, Pr. Iagăru Mihai - Caracal, Pr. Grecu Spiru - Corabia , Pr. Ion Rizea - Balş, Pr. Bălănescu Valentin - Şerbăneşti şi Pr. Marian Mazilu - Scorniceşti.


   A fost prezent şi Virgiliu Gheorghe, renumit teolog şi biofizician, venit în Slatina să susţină conferinţa din 25 ianuarie, care le-a împărtăşit celor prezenţi din bogata sa experienţă legată de mişcările de tineret din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Întâlnirea a avut drept scop înfiinţarea unor ligi de tineret în oraşele şi localităţile mai sus menţionate, Virgiliu Gheorghe, insistând pe partea liturgică: spovedanie deasă, atmosferă duhovnicească, rugăciune şi muzică psaltică.


   De asemenea, a făcut câteva observaţii în legătură cu tinerii de azi, nevoia oamenilor de a se simţi ascultaţi, de a se cunoaşte, de a comunica întreolaltă, iar pentru aceasta a recomandat pelerinajele şi diferite alte activităţi menite să cultive comuniunea între persoane.


   În a doua parte a întâlnirii s-a hotărât înfiinţarea de filiale ale Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români în fiecare oraş, iar la Şerbăneşti a unui grup parohial. S-a discutat şi aspecte legate de partea juridică şi actele necesare înfiinţării filialelor.


   La sfârşitul întâlnirii a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Sebastian, care a încurajat această lucrare şi a promis să sprijine mişcările de tineret din Episcopia Slatinei. Astfel, în data de 8 februarie, în oraşul Corabia, în prezenţa preoţilor şi a profesorilor de religie din oraş, îşi va începe în mod oficial activitatea LTCOR., filiala Corabia.


Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires