Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Maxim a sarbatorit a 94-a aniversare a zilei de naştere


   Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Maxim a sarbatorit a 94-a zi de naştere, in ziua de miercuri în Mânăstirea Troian.


   Înalt Prea Sfinţia Sa Maxim, Partiarhul Bulgariei şi Episcopul Sofiei s-a nascut pe data de 29 octombrie 1914, ca Minkov Marin Naydenov, în satul Oreşak, aproape de oraşul Troian.


   A absolvit Seminarul de la Sofia, Sfântul Ioan din Rila şi Departamentul de Teologie Ortodoxa al Universitatii din Sofia.


   Partiarhul Maxim a fost hirotonit în 1941, şi a devenit secretar general al Sfântului Sinod în 1955 şi episcop titular de Branit în 1956.


   În 1960 a devenit Episcop de Loveci şi pe 4 iulie 1971 a fost uns ca Patriarh al bulgarilor.


   Maxim a condus Biserica Ortodoxă Bulgară în trecut, în timpul perioadei dictaturii comuniste şi în perioada post-comunistă, de tranziţie.


   Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria primeşte în mod automat şi titlul de Episcop de Sofia.


   Intru multi si binecuvântaţi ani!



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article