Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Pelerinaj cu tinerii români la Mitropolia Gumenis

null   Pelerinajului a avut loc in perioada 14 - 30 august 2008 şi s-au vizitat zoneturistice ca: oraşul vechi al Tesalonicului, Veria, Olimpiada, Kavala şi insulaThasos şi aşezăminte monahale precum mănăstiriile: Sf. Rafail, Nicolae şi Irinadin Griva (unde se află părticele din sfintele moaşte precum şi o icoană făcătoare de minuni ale sfinţilor), care de altfel este si cea mai apropiata de sufletele crestinilor din împrejurimi; Sf. Mare mucenic Gheorghe din Ianitsa; Schitul Sf.Ioan Botezătorul din Veria (aici mai mare ne-a fost surprinderea cand ne-am întâlnit cu un sculptor român, care era acolo de ceva timp şi se ocupa de lucrările din lemn ale manastirii); Biserica Maicii Domnului "Sumela" - una din icoanele făcute de Sf. Ap. şi Evanghelist Luca din eria; Sf. Arhanghel Mihail, am putea să o numim "o perla a insulei"(unde se află unu din cele cinci piroane cu care o fost pironit Mântuitorul pe cruce ) din Thasos - insula era destul de mică ca şi dimensiune aşa că am avut posibilitatea de a o vizita în totalitate. Presărată cu plaje mirifice, pe gustul tuturor, cu locuri turistice pline de istorie şi cu păduri ticsite de măslini. 

   O astfel de minune de la Dumnezeu nu putea fi lipsită de lăcaşuri sfinte; nu în ultimul rând mănastirea din incinta mitropoliei cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Gumenissa, unde ne-am putut închina la foarte multe sfinte moaşte. Slavă Domnului! Era o plăcere să admiri înălţimile munţilor şi să aştepţi nerăbdător ca după fiecare cotitură să vezi răsărind câte o mănăstire binecuvântată. Locaţiile erau de-a dreptul magnifice. Îmbinau panoramicul cu înaltul cerului, când la doar câţiva kilometrii ne aştepta marea Egee.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article