Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Patriarhul Alexei suparat ca Europa nu-si recunoaste radacinile crestine in istorie

   Alexei al II-lea, consideră ca fiind nerezonabilă planificarea Constituţiei Europene fără a lua în discuţie rolul creştinismului în istorie.

 
  Patriarhul Alexei al II-lea al Intregii Rusii şi al Moscovei crede că am contrazice adevărul istoric dacă refuzăm să mai vorbim despre rolul creştinismului în istoria civilizatiei europene.


   "Sunt convins că această decizie a excluderii oricărei menţionări a bazei creştine din Constituţia Europei Unite a fost nerezonabilă", a spus Alexei al II-lea, în cadrul sesiunii consiliului Centrului stiintifico-religios "Enciclopedia Ortodoxă" din Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova.
Conform lui Alexei al II-lea, o astfel de decizie adoptată de către membrii parlamentului European, cu mai mulţi ani în urmă "contrazice adevărul istoric".


   El a subliniat că împlinirea a 1700 ani de la edictul de la Milan - un decret semnat de Imparatul Constantin cel Mare pentru legalizarea creştinismului în Imperiul Roman - că va fi marcată în 2013, va deveni o sărbătoare egală pentru toate confesiunile - ortodocşi, catolici, protestanţi.





Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article