Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 octobre 2008 1 20 /10 /octobre /2008 09:22

   Marţi, 21 octombrie 2008, orele 10.00, la Palatul Patriarhiei, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la victoria armatelor române şi ruse împotriva otomanilor (1877-1878), Patriarhia Română organizează simpozionul cu tema Semnificaţia Războiului de Independenţă din 1877 pentru popoarele ortodoxe din Balcani.

   La eveniment vor participa Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Excelenţa Sa Dl. Alexandr Ciurilin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Excelenţa Sa Dl. Petar Vâlov, reprezentantul Ambasadei Bulgare, reprezentanţi ai Guvernului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte, ai Ministerului Apărării, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Patriarhul Justinian din Bucureşti, membri ai Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, precum şi ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

   În cadrul simpozionului vor fi susţinute comunicări ştiinţifice de către trei specialişti în istorie din România, Rusia şi Bulgaria, iar la orele 12.15, va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria ostaşilor români, ruşi şi bulgari căzuţi în Războiul de Independenţă a României.

Partager cet article

Repost0

commentaires