Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Biserica Ortodoxă Rusă a suspendat participarea sa la CBE

   Sambata, 11 octombrie 2008, Biserica Ortodoxă Rusă a suspendat participarea sa la Conferinţa Bisericilor Europene. Motivul pentru care aceasta a facut acest gest este refuzul Comitetului Central al CBE de a admite printre membrii săi, Biserica Ortodoxa din Estonia, autonomă, în cadrul Patriarhiei Moscovei, constituita in 1993.   

   Dincontra, în noiembrie 2007, Comisia Centrala a primit un număr de membri CBE ai "Bisericii Ortodoxe din Estonia", creată în 1996 de către Patriarhia de Constantinopol, la cererea autorităţilor estoniene.
Conferinţa Bisericilor Europene, infiintata in 1959, include 126 de biserici ortodoxe, protestante şi traditional-catolice din toate ţările de pe continentul european. Biserica Catolică nu face parte din aceasta conferinţă. De mai mulţi ani, Conferinţa Bisericilor Europene a fost prezidată de actualul patriarh al Intregii Rusii şi Moscova, Alexei al II-lea, apoi de catre Mitropolitul din Tallinn (Estonia).

   Biserica Ortodoxă Rusă a publicat pe site-ul său oficial o declaraţie prin care anunţa retragerea acesteia din cadrul Conferinţei Bisericilor Europene, subliniind însă dorinţa "de a continua să dezvolte relaţii bune cu bisericile membre". Comunicatul constata, cu "profundă tristeţe că CBE îşi pierde rolul său de reconciliere şi de unitate, ignorând din ce în ce mai mult vocea bisericilor care sunt în afara Uniunii Europene. Astfel, Conferinţa îşi abandonează obiectivul său istoric prin care urmărea să fie o punte de legătură între estul şi vestul Europei."


   Patriarhia de la Moscova regretă faptul că preşedinţia Conferinţei Bisericilor Europene nu şi-a menţinut angajamentele luate la ultima intalnire de la Moscova, dintre Preşedintele CBE, pastorul Jean-Arnold de Clermont şi Patriarhul Alexei al Moscovei, unde fuseseră analizate şi definite toate detaliile de aderare a Bisericii Ortodoxe Autonome din Estonia.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article