Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 septembre 2008 6 20 /09 /septembre /2008 19:10

>>>(despre miri) După aceasta, după ce se va fi terminat toată desfătarea zilei de nuntă, ia-ţi mireasa ta, formeaz-o bine, întinzând pentru multă vreme simţul de pudoare şi nu căuta să stingi acest simţ degrabă. Căci chiar dacă fata ar fi lipsită de acest simţ, totuşi ştie să tacă până la o vreme, sfiindu-se de bărbat şi surprinsă de noile împrejurări în care intră. Aşa dar să nu strici repede acest simţ de pudoare, după cum fac bărbaţii cei desfrânaţi, ci prelungeşte-l pentru multa vreme, căci de mare folos îţi va fi acesta. Niciodată nu te va cârti şi nici nu te va mustra pentru cele ce ai hotărît. Sf. Ioan Gura de Aur


Sfinţii zilei - calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

Sfântul Apostol Codrat.

 Sfântului Prooroc Iona.


Preacuviosul Parinte Iona Savaitul.

 
Sfântul Mucenic Eusebie.

 

 
Sfintii Mucenici si frati buni, Eusebie, Nestavu si Zinon.


Sfintii Parinti Meletie si Isachie, episcopii Ciprului.


 Sfântul Mucenic Prisc.


Sfintii sase Mucenici, care erau pazitorii împaratului Maximian.
 

* SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii. 

Ştire din "bătrâni" rămasă ... pentru noi povaţă

Dumnezeu este scăparea noastră 
   Avva Moise a zis: „Dacă fapta nu consumă cu rugăciunea, degeaba te osteneşti“. Un frate a întrebat: „Ce înseamnă: fapta trebuie să consume cu rugăciunea?“. Bătrânul a zis: „Înseamnă să nu mai facem păcatele pentru care ne rugăm. Când omul renunţă la propria voinţă, atunci Dumnezeu se împacă cu dânsul şi-i primeşte rugăciunea“. Un frate a întrebat: „În toate ostenelile omului, ce-l ajută mai mult?“. Bătrânul îi zice: „Dumnezeu îl ajută. Căci este scris: «Dumnezeu este scăparea noastră şi puterea, ajutorul nostru în necazurile care ne-au lovit foarte tare»“. (Pateric, ediţia Polirom, 2005 -
rubrica de Tryanna)   

 

ACATISTUL SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA OFICIAT PE DATA DE 19.09, LA MĂNĂSTIREA HÂNCU  

Biroul de Presă al Prea Sfinţitului Petru, Episcop de Hâncu        În data de 19 septembrie 2008, Episcopul Petru a oficiat Acatistul Cuvioasei Parscheva în Biserica în cinstea  celei ce este numită Protectoarea Moldovei. Această rugăciune este citită în fiecare vineri începand cu ora 7 dimineaţa şi la ea pot asista toţi doritorii.

    După Acatist Sfinţia Sa a ţinut un cuvant de învăţătură despre minunea Sfîntului Arhanghel Mihail, care a avut loc în Colose.
    Cuvant de învăţătură rostit de Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Hâncu, după Acatistul Cuvioasei Parascheva săvîrşit în ziua de vineri, 19 septembrie 2008... aici:.


Va propunem, CATEVA DATE DESPRE CETATEA ANTICĂ A HEBRONULUI  aici:.

Un nou numar:  Apostolat in Tara Fagarasului

   Gasiti ultimul numar din Apostolat in Tara Fagarasului pe internet, aici:.


RALUCA:  Apel  umanitar

    AMANUNTE, conturi si date suplimentare, puteti gasi aici, descarcand un fisier PPS, pe care il puteti descarca si altora : .
   Mentionam, pentru credibilitatea anuntului ca acesta a fost trimis si sustinut de catre pr. Marian Ciocanel, care cunoaste personal familia fetitei. Rugam insistent preotii din grupul nostru sa o poarte in rugaciune permanent pe micuta Raluca. Dumnezeu sa ii ajute acesteia si familiei sale! 


SÂMBĂTĂ – 20 SEPTEMBRIE 2008 P.S. VISARION Episcopul Tulcei a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia în biserica „Naşterea Maicii Domnului” din parohia Dunavăţul de Jos- Protoieria Tulcea, cu prilejul zilei hramului (pe stil vechi).

DUMINICĂ – 21 SEPTEMBRIE 2008 P.S. Sa va oficia slujba de binecuvântare a bisericii parohiale cu hramul „Sf. Nicolae” din Beidaud- protoieria Babadag, recent împodobită cu o frumoasă pictură murală, precum şi sfânta Liturghie arhierească.
   Comunitatea ortodoxă de aici a zidit după 1989 o frumoasă biserică parohială pe care a înzestrat-o cu tot ceea ce este necesar pentru serviciile divine, iar acum, prin jertfelnicia membrilor ei, a împodobit-o cu o pictură aleasă. 
   - Seara, P.S. Sa va săvârşi slujba Vecerniei misionare în biserica „Înălţarea Domnului” din Tulcea- Cimitir, cu participarea preoţilor din oraş. 


Eveniment în Biserica Ortodoxa a Ucrainei 

    La invitatia I.P.S. MARC Arhiepiscopul Hustului si Vinogradului, din Ucraina, eparhia vecina din dreapta Tisei, P.S. Justin Sigheteanul a participat – joi 18 septembrie 2008 – la proclamarea solemna a Canonizarii Cuviosului IOV care a trait si a pastorit în localitatea UGLEA, Raionul Teceu din Transcarpatia, la 60 Km de Municipiul Sighetul Marmatiei. (despre acest eveniment redactia Lacasuri Ortodoxe a publicat informatii cu cateva zile inainte de desfasurare, pe pagina de stiri)
     Slujba de proclamare a Canonizarii si Sfânta Liturghie, au fost prezidate de Preafericitul VLADIMIR al Kievului si a toata Ucraina – Întâistatatorul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei în legatura canonica cu Patriarhia Moscovei.

     Cuviosul IOV a fost un sfânt contemporan cu noi. A trait si a pastorit în tinutul natal, în ultima parte a vietii lui si s-a stins din viata în anul 1983, în vârsta de peste 80 de ani având aura unui parinte sufletesc de mare forta spirituala, un mare binefacator si mult milostiv cu pastoritii sai, un mare povatuitor si curajos aparator al Ortodoxiei.
     În copilaria lui s-a întâmplat un lucru minunat. Un Ieromonah cu numele Amfilohie,care a fugit din Sighetul Marmatiei din cauza autoritatilor vremii, dupa 1917 s-a stabilit în casa parintilor sai care aveau cinci baieti si doua fete. Aici savârsea Sfânta Liturghie si facea slujbe în clandestinitate. Copilul IOV avea dorinta sa sarute Crucea pe care Cuviosul Amfilohie o purta la gât, dar acesta i-a spus ca nu poate saruta Crucea decât daca se va face calugar. A ramas sa se gândeasca peste noapte, iar dimineata a venit si a cerut sa sarute Crucea, spunând ca se va face monah. Asa a început lucrarea tainica a lui Dumnezeu în viata Cuviosului IOV, care mai târziu avea sa fie angajat la Moscova, unde din cauza credintei lui va fi aruncat în închisorile comuniste timp de 25 de ani.
     Iesit din închisoare, se va stabili în tinutul natal, la Uglea, unde va zidi o bisericuta retrasa în munti si va fi cautat de foarte multi credinciosi, inclusiv de la Moscova, caci era socotit un mare povatuitor si taumaturg.

     La 25 de ani de la moartea lui, facându-se anumite lucrari în jurul bisericii unde era mormântul, a fost desfacut mormântul si a fost gasit neputrezit si binemirositor. Fapt pentru care Sinodul Bisericii Ucrainei l-a trecut în rândul Sfintilor Cuviosi cu data de praznuire 18 septembrie, iar racla cu Sfintele lui Moaste întregi a fost depusa în Biserica din localitatea Uglea.
     La acest eveniment al Bisericii Ucrainei, au participat printre alti ierarhi, în numar de 12 si I.P.S. Mitropolit Onufrie de Cernauti si I.P.S. Arhiepiscop Augustin de Lyvov. Desi vremea a fost rece si ploioasa, din estimarile autoritatilor au participat cca. 30 000 de credinciosi.
     Episcopia Ortodoxa Româna a Maramuresului si Satmarului a fost reprezentata de catre P. S. Justin Sigheteanul, care a transmis mesajul P. S. Justinian si a oferit câte o icoana picata pe lemn Prea Fericitului Vladimir si I.P.S. Marc. Din delegatie au mai facut parte: P.C. Pr. Vasile Pop – protopop de Sighet; P.Cuv. Arhim. Timotei Bel – exarhul manastirilor; P.C. Nicolae Dudca – preotul din Tisa; si Arhid. Teodosie Bud. La delegatie s-au alatuarat si P. cuv. Arhim. Stefan Biletki – protopopul românilor ortodocsi din dreapta Tisei si Parintele Dorin Biletki fiul protopopului, – preot în Slatina.
      P.S. Justin Sigheteanul a transmis în numele P.S. Justinian, Înalt Prea Sfintitului Marc al Hustului si Vinogradului invitatia de a vizita Episcopia Maramuresului si Satmarului. Album foto, aici:
  


Adunarea anuală a Asociaţiei "Oastea Domnului"   

    La sfârşitul acestei săptămâni, la biserica Postelnicu Fir din Craiova s-a desfăşurat întrunirea anuală a Asociaţiei creştin-ortodoxe “Oastea Domnului.” Evenimentul a debutat sâmbătă, 20 septembrie, la orele după amiezii, prin oficierea slujbei Vecerniei de către IPS dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei şi va continua duminică, 21 septembrie, cu săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii, urmată de întrunirea propriu zisă, la care vor participa membrii şi invitaţi din toate zonele ţării.

  

Slujiri arhiereşti în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci   

    Duminică, 21 septembrie 2008, IPS Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa va oficia slujba Sfintei Liturghii la paraclisul mitropolitan “Toti Sfintii”, situat în incinta Centrului Eparhial al Mitropoliei Olteniei.

    PS Gherasim, Episcopul Râmnicului va sluji Sfânta Liturghie la Mânăstirea Arnota, judeţul Vâlcea, PS Nicodim, Eiscopul Severinului şi Strehaiei va sluji la biserica din parohia Meriş, protoieria Baia de Aramă, PS Sebastian, Episcopul Slatinei va sluji la Catedrala "Sfântu Mare Mucenic Gheorghe" din Slatina, iar PS Gurie Gorjeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei va săvărşi slujba de resfinţire a bisericii din parohia Preajba de Câmp, protoieria Craiova Sud.

 

Concert de muzică religioasă cu prilejul sărbătoririi Zilelor Bucureştilor   

    Cu ocazia sărbătoririi Zilelor Bucureştiului (în perioada 20-21 septembrie), la Palatul Patriarhiei a avut loc sâmbătă seara un concert de muzică religioasă, susţinut de Corala “Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.
    La Bucureşti se va desfăşura, în perioada 20-23 septembrie şi Simpozionul Internaţional ,,Cartea-România-Europa”, cu prilejul împlinirii în 2008 a 500 de ani de la apariţia "Liturghierului lui Macarie", prima carte tipărită pe teritoriul ţării noastre. Deschiderea lucrărilor va avea loc sâmbătă, 20 septembrie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

  

S-a constituit Fundatia "Sfântul Nicolae" a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria   

    La sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Jula, Ungaria a avut loc luni, 15 septembrie, o sedinţă de constituire a unei fundaţii care va purta numele de „Fundaţia Sfântul Nicolae a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria”.

    La sedinţa de constituire au participat preoţii şi cei care formează noua fundaţie, membrii curatoriului şi membrii comisiei de verificare a acesteia. După sedinţă, Prea Sfintitul Episcop Siluan, a declarat pentru corespondentul Romanian Global News în Ungaria că ideea înfiinţării unei fundaţii patronată de Episcopia Ortodoxă Română din Jula este mai veche şi ea vine în întâmpinarea nevoilor episcopiei şi pentru a ajuta şi în alte probleme în afară de cele care ţin strict de pastoral si, bineinteles, pentru a oferi mai multe posibilităţi tuturor credincioşilor, preoţilor şi parohiilor.

   Fundaţia va fi înregistrată în Ungaria şi se vor putea înscrie persoane din Ungaria, România şi din străinătate. Cei care vor intra în fundatie vor deveni şi membri fondatori pentru că vor participa cu o sumă de bani pe lângă acel 1% din impozit pe care-l vor putea acorda fundaţiei, după doi ani de la înfiinţare.  


PELERINAJ ORGANIZAT DE EPISCOPIA GIURGIULUI

 

CUVIOASA PARASCHEVA,

Ocrotitoarea românilor de retutindeni

11 – 13 Octombrie 2007

Ziua 1: GIURGIU – IAŞI

Catedrala Mitropolitană - participare pe durata întregii nopţi la procesiunea organizată cu ocazia paznicului.

Ziua 2: IAŞI – TÂRGU NEAMŢ

Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi;

Mănăstirea Sf. Nicolae Domnesc;

Mănăstirea Golia;

Mănăstirea Neamţ;

Mănăstirea Secu;

Mănăstirea Sihăstria;

Mănăstirea Agapia;

Mănăstirea Văratec;

Mănăstirea Horaiţa – cazare.

Ziua 3: PIATRA NEAMŢ – GIURGIU

Mănăstirea Bistriţa

Mănăstirea Pângăraţi

Întoarcere la Giurgiu

PREŢ: 100 LEI

Contact:

- Birou pelerinaje (lângă Catedrala Episcopală din Giurgiu)

- Coordonator: PC. Pr. Mihăescu Bogdan

- Tel.: 0731.731.448, 0723.791.031

E-mail: birouldepelerinajegiurgiu@yahoo.com

www.magazin-bisericesc.ro

* Grup minim 40 persoane

**Plecarea va avea loc din faţa Catedralei Episcopale a Giurgiului la ora 600 


Slujire arhierească în duminica după Înălţarea Sfintei Cruci
 
   
În data de 21 septembrie 2008, în duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Prea Sfinţitul Episcop Nicodim va săvârşi Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Meriş, com. Broşteni, protoieria Baia de Aramă. La această parohie preot paroh este părintele Gheorghe Vâlceanu. 


Liturghie arhierească la Roznov

   La sediul Protopopiatului Roznov, din judeţul Neamţ, a avut pe 18 septembrie a.c., conferinţa preoţească, prezidată de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. De dimineaţă, începând cu ora 8:00, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Nicolae“ din localitate. La final, părintele protopop al Protopopiatului Roznov, Vasile Ţoc, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Teofan şi i-a dăruit o icoană cu Maica Domnului. A urmat apoi şedinţa preoţească la sediul protopopiatului din apropiere, în care Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a abordat, ca şi la întrunirile cu preoţii din alte protopopiate, temele: „Anul 2008, anul jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii“ şi „Statutul de Organizare şi Funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române“.


Sfinţirea a două biserici din Arhiepiscopia Iaşilor

   In ziua de 20 septembrie a.c., Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, va sfinţi biserica „Acoperământul Maicii Domnului“ şi „Sf. Voievod Ştefan cel Mare“ a parohiei Ezăreni, Protopopiatul Iaşi I. După cum a precizat preotul paroh Mihai Iordăchescu, parohia Ezăreni s-a înfiinţat în anul 2002, în urma hotărârii ca toate filiile (parohia Ezăreni era filie a parohiei Horpaz) din Arhiepiscopia Iaşilor să devină parohii de sine stătătoare. Biserica a fost construită în anul 2003, iar în anul 2004 a fost pictată.


IPS Andrei va sfinţi duminică biserica din localitatea Abuş, judeţul Mureş

    Duminică, 21 septembrie 2008, IPS Andrei va sluji Sfânta Liturghie şi va sfinţi biserica din localitatea Abuş, din judeţul Mureş, unde este paroh din anul 1992 Părintele Marcian Bucurenciu. Ierarhul nostru va fi însoţit de Părintele Ion Galaţă, consilier economic la Centrul Eparhial.

     

Expoziţie de artă „Zugravii de la Feisa”, organizată la Muzeul Unirii

    Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va găzdui, în perioada 2-9 octombrie 2008, expoziţia de artă religioasă „Zugravii de la Feisa”. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 2 octombrie 2008, începând cu ora 10.00. Vizitatorii vor putea vedea cu acest prilej, lucrări de patrimoniu aparţinând artei transilvănene din secolul al XVIII-lea.

 

 

Prima vizită pastorală a Preasfinţitului Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, în Norvegia

   

   Preasfinţitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, s-a aflat în aceste zile ( 12-18 septembrie 2008) în Norvegia, în prima sa vizită pastorală de la întronizarea sa în Stockholm, în luna iulie 2008. Cu prilejul acestei vizite pastorale, a reuşit să ajungă în oraşele în care prezenţa românească este foarte numeroasă, în vederea înfiinţării de noi comunităţi euharistice. Sâmbătă, 13 septembrie 2008, a slujit Dumnezeiasca Liturghie în oraşul Stavanger de pe coasta de vest a Norvegiei, oficiind şi alte Sfinte Taine şi Ierurgii pentru românii care vieţuiesc în aceste locuri.

   Duminică, 14 septembrie, cu prilejul Praznicului „Înălţarea Sfintei Cruci”, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfântul Rege Martir Olaf” din Oslo, unde a purtat convorbiri cu Excelenţa Sa Cristian Istrate, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei şi cu ceilalţi membrii ai comunităţii româneşti.

   Pe durata acestei vizite, a avut întrevederi şi cu Episcopul de Oslo, Ole Christian Warme, cu Profesorul Vidar Haanes, Rectorul Institutului Teologic Protestant din Oslo şi cu alţi oficiali ai Bisericii Norvegiene. Totodată, Preasfinţia Sa a vizitat la Oslo şi atelierul de pictură al artistului de origine română, Călina Pandele Yttredal, din partea căreia a primit ca donaţie două lucrări, pentru sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Stockholm.

   În ultimele două zile ale vizitei sale în Regatul Norvegiei, Preasfinţitul Macarie împreună cu românii din zona de nord a ţării, au făcut un pelerinaj la Trondheim, oraş în care s-au păstrat secole de-a rândul moaştele Sfântului Rege Martir Olaf al Norvegiei ( 995-1030), devenind astfel unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din nordul Europei. Reprezentanţii Bisericii Norvegiene au evocat cu bucurie vizita de la Trondheim din 2003 a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a rostit o omilie în Catedrala Nidaros şi a oferit în dar icoana Sfântului Olaf, ce se păstrează astăzi la locul martiriului său din localitatea Stiklestad.

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE, MASS MEDIA ŞI RELAŢII PUBLICE AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A EUROPEI DE NORD


Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat participanţilor la cea de-a XVI-a Conferinţă Ecumenică pentru Spiritualitate Ortodoxă, Bose-Italia, 18-21 septembrie 2008

 

 

   

Dragi participanţi,

 

   Cu multă bucurie, ne adresăm Dumneavoastră, participanţilor la această a XVI-a Conferinţă Ecumenică Internaţională pentru Spiritualitate Ortodoxă, ce are ca temă 'Paternitatea spirituală în tradiţia ortodoxă'.

   Desigur, rugăciunea Mântuitorului nostru Iisus Hristos «ca toţi să fie una» este împlinită într-un mod specific de cei care, după ce au primit chemarea de sus, au depus cele trei voturi monahale pentru mântuirea personală şi a semenilor.

   Astfel, paternitatea duhovnicească – principiu fundamental în spiritualitatea ortodoxă – reprezintă manifestarea legăturii dintre iubirea dumnezeiască paternă şi iubirea dumnezeiască filială, împărtăşite oamenilor prin Duhul Sfânt în viaţa Bisericii. Paternitatea duhovnicească eclezială are drept scop îndrumarea omului către comuniunea mântuitoare cu Sfânta Treime, şi aceasta respectând personalitatea fiului duhovnicesc şi libertatea sa. Adevărata paternitate spirituală este cea care-l ajută pe om să se lepede de patimile sale egoiste şi să dobândească dragostea autentică sau capacitatea de a-L iubi în mod liber şi statornic pe Dumnezeu şi pe aproapele său.

   În lumea de astăzi, tot mai secularizată, nevoia unui părinte duhovnicesc, a unui om al lui Dumnezeu, devine tot mai stringentă, căci omul contemporan este confruntat cu pericolul pierderii identităţii spirituale, mai ales datorită procesului secularizării, fenomen cultural şi social care tinde să şteargă şi să niveleze tot ceea ce constituie specificul spiritual religios al unei comunităţi. În acest context, semnificaţia paternităţii spirituale creştine se cuvine să fie adâncită şi pusă mai bine în lumină. Cu ajutorul unei paternităţi spirituale autentice, credinciosul, susţinut de către părintele său duhovnicesc, poate înainta în comuniune cu Persoanele Sfintei Treimi şi cu persoanele umane, în sânul Bisericii şi în societate.

   Rugăm pe Hristos Domnul să binecuvânteze pe toţi organizatorii şi participanţii la această întrunire spirituală şi misionară, pentru ca lucrările sale să fie încununate de succes. 

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române  


 

   Va semnalam - desi ati putut sesiza inca de ieri schimbarea banner-ului (fotolink) folosit de noi in redactarea legaturii cu Episcopia Caransebesului - faptul ca  site-ul Episcopiei are o noua infatisare si organizare, dezvoltandu-se prin adaugarea de noi rubrici.
   Dintre acestea recomandam TV Ortodox Episcopia Caransebesului, care cuprinde categoriile: concerte, cotidian, liturgice, cultural, documentare, interviuri, varia, videoclip. Recomandarea a fost primita si printr-un mesaj pe grup  din partea pr. Vasile, caruia ii multumim. 
    Inca un motiv de bucurie si, prin urmare, ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute tuturor, astfel incat cei ce navigheaza pe net sa se poata bucura din ce in ce mai mult de siteuri care sa prezinte frumusetea Ortodoxiei si a normalitatii. Pentru materialele video postate deja, dati click aici: .

   Învăţământul religios şi teologic în grija Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian

   Vineri, 19 septembrie 2008, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Reşiţa a avut loc consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeşului. La întrunire a participat Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, care în cuvântul adresat Părinţilor profesori şi profesorilor de Religie a arătat importanţa colaborării dintre profesorii de Religie şi preoţii parohi.   

    Slujire arhierească la Parohiile Valeadeni şi Brebu

   Duminică, 21 septembrie, la o săptămână după marele praznic al „Înălţării Sfintei Cruci”, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian va oficia slujba binecuvântării bisericii şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Valeadeni, Protopopiatul Reşiţa, păstorită de P.C. Pr. paroh Dumitru Tiuch. Aflat la 20 km de municipiul reşedinţă de judeţ, Reşiţa, pe Valea Pogănişului, satul Valeadeni este atestat documentar încă din secolul XVI, când purta numele de „Vladan”.

 

   Foaia Diecezană pe internet

   Episcopia Caransebeşului îi anunţă pe toţi cei interesaţi că pe pagina online a „Bibliotecii Diecezane” au fost adăugate numerele revistei eparhiale „Foaia Diecezană” în format electronic, pe lunile mai, iunie şi iulie 2008. Cei interesaţi de versiunea tipărită pot comanda publicaţia noastră prin poştă, în sistem ramburs.     

 


Sfinţirea bisericii 'Adormirea Maicii Domnului' din comuna Pietrari, judeţul Dâmboviţa

   Duminică, 28 septembrie a.c., va avea loc târnosirea bisericii cu hramul 'Adormirea Maicii Domnului', din satul Valea, comuna Pietrari, judeţul Dâmboviţa, moment spiritual deosebit de important pentru credincioşii din Arhiepiscopia Târgoviştei.
   Slujba târnosirii şi, apoi, sfânta Liturghie va fi oficiată de către Înaltpreasfinţitul Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, care a sprijinit şi a binecuvântat această frumoasă iniţiativă.

 
Acord de cooperare între Radio TRINITAS al Patriarhiei Române şi Radio LOGOS al Mitropoliei Olteniei 

     La Palatul Patriarhiei Române a fost semnat ieri, 19 septembrie a.c., acordul de cooperare între Radio TRINITAS al Patriarhiei Române şi Radio LOGOS al Mitropoliei Olteniei. Această cooperare este motivată din punct de vedere pastoral, cultural şi misionar. Ea permite o intensificare a comuniunii bisericeşti şi a cooperării frăţeşti între eparhii precum şi o cunoaştere, la nivel naţional, a activităţilor Mitropoliei Olteniei, pe de o parte, şi o cunoaştere mai bună a activităţilor Patriarhiei în zona Olteniei, spre bucuria şi avantajul părţilor cooperante. 

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: 
www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link.
Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:
"Lacasuri Ortodoxe" @KSLCatalin
- multumim tuturor -
 
MULTUMIM
 totodata colaboratorilor oficiali, cu link-uri permanente (click aici), dintre care mentionam   

Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7500 membri.  

Pentru: NOUTATI ORTODOXE - ANUNTURI ORTODOXE - NOUTATI DIN BISERICA - INFORMATII  click aici: ARHIVA

Partager cet article

Repost0

commentaires