Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
17 septembre 2008 3 17 /09 /septembre /2008 14:19

>>> (despre zodii) Sfintii parinti spun ca obisnuintele sunt a doua fire. De aceea, omul care asculta mai multa vreme horoscoapele, ajunge, in cele din urma, sa fie o umbra a semnului sau zodiacal. Acesti oameni nu isi dau seama ca devin foarte vulnerabili, pentru ca e destul sa-i afli zodia si poti face cu el ce vrei, il manipulezi ca pe un zombi, ceea ce e valabil, mai ales, pentru femei.  Pr. Savatie Bastovoi


Sfinţii zilei - calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

Preacuviosul Parinte Eumenie, episcopul Gortinei.


Sfintele Mucenite femei Sofia si Irina.


Sfânta Mucenita Ariadna (în alta parte numita Maria) din Frigia.


Sfântul Mucenic Castor din Alexandria.

 

* SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

Ştire din "bătrâni" rămasă ... pentru noi povaţă

Intelepciunea calugarului

    Odata, un domnitor renumit pentru mintea sa luminata, a aflat ca, departe, intr-o manastire retrasa, traieste un calugar batran, om de o rara intelepciune, si, dorind sa vada el insusi cat de adevarata este aceasta veste, se duse neintarziat in acel sfant lacas si ceru sa-l vada pe calugar. Cand acesta veni supus si smerit, domnitorul, vrand sa-l incerce intr-o situatie mai putin obisnuita, ii spuse:
- Parinte, pot sa te intreb ceva ?

- Desigur, Maria-ta, intreaba-ma!

- Vezi, deja te-am intrebat.

- Iar eu deja ti-am raspuns.

-  Ce mi-ai raspuns ?

- Dar tu ce m-ai intrebat ?

   Vazand intelepciunea acestuia, domnitorul a petrecut, de atunci, mult timp impreuna cu batranul calugar, care, pentru povetele sale, era mereu pretuit si cautat atat de boieri, cat si de cei simpli si umili, ce veneau de departe pentru sfaturile sale folositoare, izvorate din credinta si intelepciunea sa.

"Intelepciunea este izvor de viata." (rubrica de Tryanna)


Imaginea Romaniei aparata gratis, la Madrid, de romanii cu suflet mare  

   Sambata, frig, vant, Madrid. Sute de mii de persoane au luat cu asalt, infometati de cultura, triunghiul de aur al capitalei Spaniei. Muzee, sali de concerte, biblioteci, chiar si Bursa sau Banca Spaniei si-au deschis larg portile catre aceste cohorte de noctambuli, oferind tuturor, dupa gustul fiecaruia, pastila de cultura inainte de un somn sub. 172 spectacole ne-au intaratat facandu-ne invidiosi cand nu mai aveam invitatie pentru unul sau altul. Sub emblema culturala generos aleasa: "El mejor sueño ocurre con la ciudad despierta", Primarul madrilenilor, Gallardon, si cei peste 295 artisti convocati pe meterezele culturii, ne-au aratat ca se poate imbina cultura si ecologia sub aripile orasului, sub aripile cetatii. Muzeul National de Antropologie, aflat la o aruncatura de bat de gara Atocha, acolo unde ne-am adus si noi romanii, aportul la stropii de sange ai victimelor de la 11 Mai, a adapostit  spectacolul "Estampas de Rumania"- Musicas y Dansas del Mundo. Lenuta Purja, cu fortele ei uneori supraomenesti a reusit sa faca dintr-o dorinta care nu se numeste tramvai...un grup folcloric - Romanasul. Continuare... (RGN - Lacasuri Ortodoxe)


Prima Capela la Universitatea Liov  

   Prima capela a universitatii Liov va fi gata in curând. Constructia a fost inceputa de către Universitatea Catolică Ucraineană. Aceasta va fi o mica biserica de lemn, după un proiect al arhitectului din Liov, Roman Sulik, planificată să fie gata până la sfârşitul anului 2008.
    Biserica va deveni prima parohie studenteasca din Liov, în fapt, Liov fiind considerat unul dintre cele mai mari oraşe studentesti din Ucraina care nu detinea încă un centru de rugăciune universitar. 
  De asemenea, credincioşii care locuiesc în acest cartier vor aparţine de parohie, de fapt neexistand biserici in zona. În calitate de rector al Universitatii Catolice Ucraineene, Fr. Boris Gudziak a declarat: "Până acum, toate proiecte UCU de construcţie au fost efectuate in urma unor donatii din strainatate. Astăzi dorim să demonstram ca Ucraina vrea şi poate suporta constructia, fără bani straini.". În perspectiva pe termen lung UCU are planificata dezvoltarea unui complex multifunctional, unui sediu, centru pastoral, biblioteca computerizată, laboratoare, săli de conferinţă şi muzeu. În viitorii ani, aici, in afara bisericii exista planul de constructie a unor camine pentru studenţi şi un complex pastoral, care vor servi diverselor proiecte pastorale si sociale, nu numai pentru UGCC, dar şi pentru toti cei din zona.
@KSLCatalin 


Mai mult de şapte mii de oameni au participat la Requiem-ul dedicat victimelor conflictului din Ossetia de Sud  

   Peste şapte mii de oameni au participat la o slujba de comerare a  persoanelor ucise în Osetia de Sud, în apropierea Catedralei “Matuitorul Hristos”, in noaptea trecuta, marti.
   Aici se gaseste cea mai mare parte a activistilor miscarii de tineret. Evenimentul a avut loc în cadrul acţiunii "40 de zile. Ne amintim. Suntem in doliu. "Aproximativ 200 de ofiţeri de poliţie au asigurat securitatea evenimentului, a declarat un reprezentant al  serviciului de Informaţie şi Relaţii cu Publicul din administraţia centrală a Direcţiei afacerilor interne. 
   Ceremonia a inceput la ora 00:15 în momentul în care a început atacul Tskhinvali cu 40 de zile în urmă.
 @KSLCatalin


Ediţia a XIV-a a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice dedicată istoriei, culturii şi civilizaţiei românilor din sud-estul Transilvaniei 

   În perioada 29-30 septembrie 2008, la Miercurea-Ciuc, în organizarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, a Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Centrului de Cultură Arcuş, Direcţiilor Judeţene Covasna şi Harghita ale Arhivelor Naţionale şi a Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, cu sprijinul Forumului Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, va avea loc Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, cultură şi civilizaţie, ediţia a XIV-a.

   Lucrările în plen se vor desfăşura la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei din Miercurea-Ciuc, iar lucrările pe secţiuni (Istorie laică şi bisericească, Etnografie – Sociologie şi Arhivistică – Muzeologie) se vor desfăşura la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior, Centrul Cultural „Miron Cristea”, Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi Direcţia Judeţeană Harghita a Arhivelor Naţionale.

La dezbaterile sesiunii vor participa peste 70 de cadre didactice universitare, cercetători, muzeografi, arhivişti, istorici, sociologi, etnografi, teologi, profesori şi preoţi din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi din cele mai importante centre culturale ale ţării.

Programul sesiunii cuprinde, de asemenea, lansarea şi prezentarea unor noi apariţii editoriale ale participanţilor la sesiune. Comunicările prezentate cu această ocazie vor fi publicate în revista „Angvstia / 12”, anuarul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi a Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”.

În numele organizatorilor,

Dr. Ioan Lăcătuşu 


AROVA – Punctul de intalnire al romanilor din Valencia

   Asociatia Romana din Valencia (AROVA), condusa de preoteasa Maria Simona, sotia parintelui Daniel Dumitru Toadere, preotul romanilor ortodocsi din Valencia, a impartit acelasi sediu cu parohia pana cand in luna mai 2005 a deschis portile noii sale locatii, in cartierul Marxalenes. Obiective: sprijinirea cetatenilor romani in procesul lor de regularizare, informare, gasire a unui loc de munca, si imbinarea traditiilor si culturii romanesti cu invatamanul si educatia. 

Click aici:
   La asociación rumana de Valencia AROVA, dirigida por Maria Simona, la esposa del sacerdote Daniel Dumitru Toader, el sacerdote de los rumanos ortodoxos de Valencia, compartió la misma sede con la rectoría hasta que el mes de mayo de 2005  AROVA abrió las puertas de su nueva sede en el barrio  de Marxalenes.  


Alexei al II-lea s-a rugat marti pentru victimele atacului georgian împotriva Osetiei de Sud şi ale accidentului din Perm 

   Patriarhul Alexei al II-lea, al Rusiei si al Intregii Moscove, s-a rugat pentru victimele tragediei din august, din Osetia de Sud şi din recentul accident aviatic din Perm, la Liturghia Sfântă săvârşită marti, marti, în Catedrala Sfintelor Martha şi Maria.
   "Au trecut patruzeci de zile de la atacul împotriva Osetiei de Sud. Vă amintiţi că au existat victime în rândul cetăţenilor paşnici şi in randul misiunii noastre pasnice de mentinere a păcii," le-a spus Patriarhul Alexei, credincioşilor.
    "Ne-am rugat astăzi la Domnul, pentru odihna sufletelor lor", a spus Patriarhul.
 @KSLCatalin


Conferinţă preoţească la Paşcani

    La Paşcani a avut loc pe 16 septembrie, conferinţa preoţească la care au participat 94 de preoţi slujitori în parohiile din cuprinsul Protopopiatului Paşcani. Conferinţa a fost prezidată de către Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a ţinut o cuvântare având ca temă centrală „Anul 2008, anul jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii“. O altă temă abordată de Înaltpreasfinţitul Teofan în dialogul cu preoţii a fost cea referitoare la prevederile noului Statut de Organizare şi Funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române. În continuare, preoţii au prezentat problemele pe care le întâmpină în activitatea lor. Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie, săvârşită în Biserica „Sf. Voievozi“ din Paşcani.    


Daca am fi citit zilnic si noi, din Biblie...

  Firma LG Electronics a integrat Coran-ul în televizoarele vândute în Orientul Mijlociu.

  Partea electronică a grupului sud-coreean LG Electronics a declarat marţi că a lansat in Orientul Mijlociu, un televizor care are încorporat Coranul.
  Meniul noului televizor asigura accesul la 114 suras (capitole) din Coran în cadrul secţiunii teletext.
  "Am dezvoltat acest model, după ce mi-am dat seama ca musulmanii citesc zilnic Coranul", a declarat Park Jong-Seok, vice-preşedintele departamentului “ecrane cu plasmă LG”.
   LG Electronics a declarat anul trecut că inteţionează să realizeze o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari, până în 2010, în Orientul Mijlociu şi Africa, printr-o ofertă de produse cât mai potrivite pentru piaţa locală.
 @KSLCatalin

 

INFO - NOUTATI LACASURI @ KSLCatalin

AICI: HOTARAREA JUDECATOREASCA PRIVIND PROPRIETATEA PATRIARHIEI ECUMENICE IN TURCIA - lacasul mantuirii@KSLCatalin

AICI: FRAGMENT DIN PREDICA PARINTELUI VASILE BERECHET 12 SEPT. 2008 - frecvente ortodoxe @KSLCatalinAICI: POVESTEA PORCULUI (desen animat intreg - propunere pentru copii) - lacasul copiilor @KSLCatalin

AICI: JURNAL BARCELONEZ - foileton Ana Maria Tamas (5, 6, 7) - audaces art @KSLCatalin AICI: REGIM DE SLABIRE cu rezultate foarte bune - lacasuri ortodoxe @KSLCatalin

 

Simpozion pe tema teoriei evolutiei lui Darwin  

   Vaticanul a anunţat marţi, deschiderea unui viitor simpozion pe tema teoriei evoluţiei, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la apariţia cărţii "Originea speciilor", a lui  Darwin, o carte care "nu a fost niciodată condamnată de Biserica Catolică", a reamintit "ministrul culturii" Gianfranco Ravasi.
   Simpozionul programat la Roma, in perioada 3-7 martie 2009, urmăreşte lamurirea problemei "creationismului" discutat de curentele fundamentaliste creştine, în special, influente in SUA.
  "Nu există nicio incompatibilitate între teoria evolutiei si mesajul  Bibliei", a spus Mons Ravasi, Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Cultura, intr-o conferinta de presa.
   "Aceasta este o teorie ştiinţifică a evoluţiei şi, ca orice altă teorie, nu este incompatibilă cu credinţa în Dumnezeu Creatorul, ci eventual sunt câteva puncte cheie nelamurite precum in orice interpretare a realitatii", a spus Marc Leclerc, profesor la Universitatea Pontificală Gregoriană.
   Simpozionul este organizat de Scoala Iezuită, alături de Universitatea Notre Dame din Indiana (SUA).
   Mons. Ravasi a reamintit că Pope Pius XII, Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea au studiat teoria evolutiei.
   Benedict al XVI-lea a participat la două întâlniri particulare in timpul sarbatorilor din septembrie 2006 si septembrie 2007, subliniind, totuşi, cu aceste ocazii că teoriile lui Charles Darwin nu au fost suficiente pentru a explica originea vietii.
   Oameni de ştiinţă şi filosofi din şcoli diferite de gândire, au fost invitaţi să participe la simpozion, de către Vatican, alături de teologi catolici si protestanti.
 
@KSLCatalin


La Sacramento, o noua conducere a Misiunii Ortodoxe Române 

    In Sacramento fiinteaza Misiunea Ortodoxa Romana “Invierea Domnului” care, din data de 6 septembrie, are  un nou presedinte in persoana domnului Costel Podoreanu. Fostul presedinte isi daduse de curand demisia din motive personale. Vicepresedinte: Petre Sârb.
@KSLCatalin 

 

Comunicat de presă 

Astăzi, 17 septembrie 2008, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din Constanţa. Evenimentul a fost prilejuit de începerea noului an şcolar pentru unităţile de învăţământ teologic preuniversitar din Constanţa.

Întâistătătorul Tomisului s-a rugat pentru ca învăţăceii să fie binecuvântaţi cu darul învăţăturii de carte.

Înaltpreasfinţitul Teodosie s-a adresat elevilor Seminarului teologic „Sfântul Dionisie Exiguul” şi ai Şcolii de cântăreţi „Gherontie Nicolau”, îndemnându-i să fie modele de vieţuire creştină: „Faceţi-vă pildă tuturor, cum spune Sfântul Apostol Pavel, cu credinţa, cu purtarea şi cu dragostea. Nimănui să nu fiţi sminteală, să fiţi sârguincioşi, să fiţi harnici, să fiţi dornici să vă impropiaţi învăţătura de credinţă.

Vă îndemn, iubiţi elevi, să fiţi ascultători faţă de dascălii voştri, să fiţi prezenţi la toate orele de curs, la slujbele Bisericii, să vă purtaţi în biserică cu bună cuviinţă, dar şi la şcoală, în calea de la şcoală la biserică, la internat şi pretutindeni unde veţi fii.

Şcoala pe care o urmaţi este, cu adevărat, o şcoală a bucuriei pentru că aici descoperiţi tainele lui Dumnezeu. Să descoperiţi în fiecare zi aceste taine, să le trăiţi în sufletele şi în inimile voastre, cu emoţie şi cu bucurie. Să vă purtaţi cu frică de Dumnezeu.

Mântuitorul le-a spus ucenicilor săi: «voi sunteţi sarea pământului, voi sunteţi lumina lumii». Voi, cei ce aţi venit la această şcoală, aţi venit dintr-o vocaţie. Să fiţi şi voi sare pământului şi lumina semenilor voştri şi, astfel, prin gândirea, prin vorbirea, prin slujirea şi purtarea voastră, să Îl slăviţi pe Dumnezeu Cel din ceruri, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Sunteţi elevi teologi nu numai în biserică, ci pretutindeni unde veţi merge.” Biroul de Comunicare şi Relaţii Mass-media 


Arhiepiscopul Peter Akinola, şef al Comunitatii din Nigeria, s-a angajat luni să continue lupta împotriva hirotoniei preotilor homosexuali. 

   "Noi nu vom renunţa", a spus predicatorul presei din Abuja, în ajunul reuniunii la nivel înalt a membrilor Bisericii Anglicane din Nigeria.
   "Există o ruptură în cadrul Comunităţii Anglicane", a adăugat el, referindu-se la "opiniile şi interpretările opuse Scripturii."
   Peter Akinola dirijează lupta împotriva sefului Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, incepand din momentul hirotoniei, în 2003, de către Biserica Americană Episcopală, a lui Gene Robinson, un predicator care nu îşi ascunde homosexualitatea, subiect tabu si condamnat în Africa.
   "Nu încape loc de discuţii". "Dorinta noastra este de a avea o comunitate unită, Anglicană, bazată pe autoritatea Scripturii."
   Biserica Anglicană este împărţită în două parti concurente, una liberală şi alta traditionalista care se opune hirotoniei femeilor şi homosexualilor.
  Arhiepiscopul Akinola este primatul Bisericii Anglicane din Nigeria, care reuneşte 17 de milioane de adepti, aproape o cincime din 77 de milioane de Anglicani în lume. Africa are 35 de milioane de Anglicani.
 @KSLCatalin


Pictorul Romeo Niram il intalneste virtual pe Brancusi, intr-o expozitie aparte

   Intre 16 – 30 Septembrie 2008, Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia organizeaza expozitia individuala a pictorului Romeo Niram, intitulata Brancusi: E=mc2, se arata intr-un comunicat de presa primit la redactie. Dedicata intalnirii ce nu a avut loc niciodata in lumea reala dintre fizicianul Albert Einstein si sculptorul Constantin Brancusi, intalnire posibila insa in lumea ideilor creatoare, aceasta expozitie de pictura incearca sa gaseasca puncte comune si sa stabileasca relatii clare intre stiinta si arta, aratand cum, prin mecanisme nestiute si inexplicabile, mintea omeneasca poate ajunge, fie pe calea stiintei, fie pe cea a artei, la aceeasi intuitie geniala care poate determina avansul Omenirii.
Niram ne propune o noua interpretare a sculpturii lui Brancusi prin prisma fizicii sau a fizicii prin arta. Nu este lipsit de interes faptul ca Inceputul lumii, celebra sculptura ovoidala a lui Brancusi, a fost conceputa cu mult inainte ca lumea stiintifica sa stabileasca forma universului la una cvasi-sferica, sau faptul ca formula lui Einstein E=mc2 a fost stabilita, dupa moartea sa, ca fiind si Formula Creatiei Universului. Sculptura lui Brancusi si  fizica lui Einstein, arta si stiinta, sunt ingemanate pe panzele lui Niram, ridicand tot atatea intrebari. Continuare, aici. (RGN - Lacasuri Ortodoxe
 

 

Nasterea icoanei : conferintă la ICR Paris 

   Anca Vasiliu, istoric al artei cu prestigiu în Franta, filosof si cercetătoare în Paris la Centrul National al Cercetării Stiintifice, va sustine joi 18 septembrie, de la ora 19h30, la ICR Paris o conferintă asupra originii si importantei icoanei în credinta ortodoxă.

De la aparitia icoanei în bizantinismul târziu până la raportul ei cu textul biblic si Sfânta Treime, Anca Vasiliu propune o călătorie a cărei destinatie este o perspectivă antropologică nouă asupra relatiei dintre trup si suflet. Insotită de o proiectie de imagini, conferinta îmbină profunzimea analizei cu fiorul metafizic.

   Autoare a trei cărti publicate la Paris, dintre care una dedicată mănăstirilor din Moldova, Anca Vasiliu îl va avea ca partener de discutie pe filosoful Christian Trottman, profesor la Universitatea Dijon. Dedicată în special publicului francez, conferinta constituie si pentru auditoriul român un bun prilej de a reflecta asupra unei componente majore a traditiei sale spirituale : icoana, acest element distinctiv al ortodoxiei. 

Robert Adam

Chargé de presse

Institut Culturel Roumain de Paris

1, rue de l'Exposition 75007 Paris

Tél: +331 47 05 15 31

Fax: +331 47 05 15 50 

Consfătuirea profesorilor de Religie din judeţul Giurgiu

 

    Marţi, 16 septembrie a.c., s-a desfăşurat la Şcoala nr. 8 din municipiul Giurgiu, Consfătuirea profesorilor de Religie. Consfătuirea a avut ca scop informarea profesorilor de Religie în legătură cu structura anului şcolar 2008-2009, obţinerea materialelor didactice şi noua Metodologie pentru acordarea gradelor didactice. Totodată, s-au evidenţiat caracteristicile noii Programe şcolare la disciplina Religie, accentuându-se obligaţia profesorilor de a-şi alcătui planificările orelor în conformitatea cu noua Programă şcolară. 


Şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor

 

    În şedinţa de marţi, 16 septembrie 2008, a Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor desfăşurată la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au fost dezbătute şi aprobate, printre altele, următoarele:


   1. Propunerea privind realizarea unei ample lucrări, în două volume, despre Domnitorii Ţării Româneşti – ctitoriile şi mormintele lor şi Mitropoliţii Ţării Româneşti – ctitoriile şi mormintele lor. Lucrarea se doreşte a fi realizată prin colaborarea dintre Sectoarele Arhiepiscopiei (Cultural, Învăţământ, Economic, Social – Filantropic, Patrimoniu, Construcţii şi Monumente), întrucât este nevoie de o prezentare obiectivă şi detaliată a contextului politic şi social în care şi-au desfăşurat activitatea domnitorii şi mitropoliţii Ţării Româneşti, dar şi a stilului de construcţie a lăcaşurilor de cult, precum şi a colecţiilor aflate în patrimoniul Bisericii sau al Statului. Trebuie reliefată implicarea extraordinară a unora dintre domnitori şi ierarhi, în vremuri vitrege, în realizarea unor adevărate bijuterii arhitectonice. S-a hotărât discutarea acestei propuneri şi în şedinţa Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei din data de 29 septembrie 2008, pentru ca şi celelalte eparhii din cuprinsul Mitropoliei şi Dobrogei să poată colabora pentru realizarea acestui amplu proiect.

 

   2. Propunerea de continuare a înfrăţirii şi întrajutorării dintre parohiile din protopopiatele Arhiepiscopiei Bucureştilor, dar şi a parohiilor ce aparţin de protopopiate diferite din cadrul Eparhiei, în scopul realizării unui mediu prielnic de desfăşurare a activităţilor în parohiile cu posibilităţi materiale şi financiare reduse.

   3. Propunerea Sectorului Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor de a dota cu aparate de utilitate casnică cele 11 case construite de către Arhiepiscopia Iaşilor pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţiile din vara acestui an.

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: 
www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link.
Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:
"Lacasuri Ortodoxe" @KSLCatalin
- multumim tuturor -

Pe langa publicatiile aparute doar pe hartie (fara adresa proprie web), cu profil exclusiv religios, multumim si celor ce ne-au citat zilele acestea, in publicatiile de top, cotidiene:


articolul 1: click Catolicii din Bombay neaga sangerarea unei icoane a Mantuitorului pe emblema

Dumitru Manolache


articolul 2: click Consiliul Mondial al Bisericilor sprijina financiar victimele din Osetia pe emblema

Dumitru Manolache

 
MULTUMIM totodata colaboratorilor oficiali, cu link-uri permanente (click aici), dintre care mentionam 

Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7200 membri.

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE - ANUNTURI ORTODOXE - NOUTATI DIN BISERICA - INFORMATII  click aici: ARHIVA

Partager cet article

Repost0

commentaires