Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
13 septembre 2008 6 13 /09 /septembre /2008 21:33

>>> In cel lipsit de ascultare nu se va salaslui Imparatia lui Dumnezeu, caci acesta va voi intotdeauna sa se faca voia lui si nu voia lui Dumnezeu. In Imparatia cerurilor nu sunt cu putinta imparatii in Imparatie. Asta au vrut duhurile cazute si de aceea au cazut de la Domnul, Imparatul Slavei. Pr. Staret TadeiSfinţii zilei - calendar ortodox, astăzi prăznuim:

Zi de post aspru

 
Înaltarea Cinstitei si de viata facatoarei Cruci: Inaltarea Sfintei Cruci.

Pentru acatist, dati click aici:.

 

 

Binecredincioasa Împarateasă Plachila (Placila).


Cei 170 sfinti Parinti, care s-au adunat la sfântul a toata lumea Sinod al VI-lea.


Sfântul Mucenic Papa.


Sfântul Mucenic Teoclit.


Sfântul Valerian pruncul.


Sfântul nou cuvios Mucenic Macarie de la Manastirea Dionisiu (Muntele Athos), ucenic al Sfântului Nifon, patriarhul Constantinopolului.

 
 

Adormirea Parintelui nostru Ioan Gura de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului.

 
* SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

Ştire din "bătrâni" rămasă ... pentru noi povaţă

Avva Macarie şi hoţul

 

   Povesteau despre avva Macarie că, odată, el fiind plecat, i-a intrat un hoţ în chilie şi când s-a întors l-a găsit pe hoţ încărcându-şi cămila cu lucruri. El a intrat în chilie şi a început să-l ajute pe acela să care lucrurile. După ce-a încărcat tot, hoţul s-a apucat să bată cămila, ca să se scoale în picioare, dar cămila nu voia şi pace. Văzând că nu se scoală, avva Macarie a intrat în chilie şi a căutat o săpăligă. A luat-o şi a pus-o pe cămilă zicând: „Uite, frate, asta căuta cămila“. După care bătrânul a bătut-o peste un picior şi i-a zis: „Scoală-te“. Îndată cămila s-a sculat şi, datorită vorbei lui, a mers câţiva paşi. Apoi iar s-a aşezat şi nu s-a mai sculat până când nu s-au descărcat toate lucrurile furate. După aceea a plecat. (Pateric, ediţia Polirom, 2005 - rubrica de Tryanna)   


Comunicat de presă 

   Cu prilejul împlinirii a 500 de ani de existenţă a tiparului românesc şi cu ocazia Zilei Bucureştilor, pe 20 septembrie, ora 10, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I va avea loc deschiderea festivă a lucrărilor Simpozionului internaţional: Cartea.România.Europa.

   Simpozionul este organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară Carol I şi se află sub înaltul patronaj al Patriarhiei Romane, al Academiei Române şi al Primăriei Municipiului Bucureşti.

   Lucrările se vor desfăşura în cadrul a 3 secţiuni, în perioada 20-23 septembrie.

       - Istoria cărţii europene

       - Biblioteca tradiţională şi ciberbiblioteca

       - Romanitate Orientală. Cultură şi civilizaţie.
    Pentru mai multe amanunte, imagini, CV, invitatie si program, dati click aici:.
  

 

Arhiepiscopia Târgoviştei a oferit cadouri copiilor din Ţibeni

    Aflaţi în tabăra organizată, în perioada 8 – 14 septembrie, de Arhiepiscopia Târgoviştei, cei 50 de copii veniţi din Ţibeni, judeţul Suceava – localitate greu încercată de inundaţiile din luna august - s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Pr. Adrian Rada – Consilier Social Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviştei, care a rostit un mesaj din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Dr. NIFON şi a adus daruri, constând în accesorii şi rechizite necesare la început de an şcolar, treninguri şi articole sportive, oferite cu generozitate de Ierarhul locului şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

    Copiii s-au bucurat, în mod deosebit, de excursia cu telecabina pe platoul Bucegilor, unde au vizitat Babele, Sfinxul, Vârful Omu, Crucea de pe Caraiman şi au admirat priveliştea deosebită a peisajului montan.

    De asemenea, vizitele la Mânăstirea Peştera Ialomicioarei şi Peştera Ialomicioarei au amintit copiilor despre frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu în acest loc binecuvântat al Dâmboviţei.


ANUNT: Biblioteca parohiala - Biserica Toma Cozma Iasi 

   Cautam urgent colaboratori pentru Biblioteca parohiala - Biserica Toma Cozma Iasi

    Responsabilitati:

        - deschiderea bibliotecii, duminica, imediat după rugăciunea Tatăl nostru (in jurul orei 11.30) pana la finalizarea slujbei (in jurul orei 12.30).

    Timp aproximativ de lucru: 30 min - 1 h

        - mentinera legaturii cu cititorii pe baza unor formulare si procedee standard

     Beneficii:

        - acces nelimitat la fondul de carte al bibliotecii parohiale

        - se asigura training gratuit si permanenta consiliere, sprijin pe parcursul desfasurarii activitatii

        - certificate de recunoastere a activitatilor desfasurate

        - dezvoltarea personalitatii si a abilitatilor de comunicare

        - capital social

        - integrarea intr-o echipa dinamica, in plina expansiune etc.


Persoana de contact: Vasilica Onofrei

e-mail si id-messenger: redactor_sef@yahoo.com

telefon: 0741 706 602

Biserica Toma Cozma, str. Toma Cozma, nr. 41, Iasi 


Naşterea Crucii sau certitudinea Învierii   


    După Naşterea Mamei, urmează Naşterea Crucii, după trecerea Naşterii Maicii Domnului, iată, Înălţarea Sfintei Cruci a sosit. De cele mai multe ori calendarul face, parcă, un salt peste tot şi peste toate ducându-ne la esenţial. Când spunem Sfânta Cruce personalizăm întreaga existenţă, parcă am spune Sfânta Maria, sau Sfânta Ana, sau Sfânta Paraschiva, sau Sfânta Vineri, sau Sfânta Elena, sau, sau, sau...

 

   La 14 septembrie prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Un întreg an facem ce facem şi pierdem Crucea şi răscrucea vieţuirii, adică sensul şi consensul existenţei; vine acum o Sfântă Elenă, mamă de Constantin Împărat creştin şi ne regăseşte Sfânta Cruce şi o înalţă şi noi, în loc să strigăm Doamne miluieşte-ne, iarăşi o pierdem. Până când?

   Până când ne dăm seama că Sfânta Cruce este izvorul sărbătorilor, taina tainelor. În fiecare sărbătoare există Sfânta Cruce. Fără Cruce n-ar fi existat Înviere, fără Înviere zadarnică ar fi credinţa. În taina mântuirii fiecăruia dintre noi şi a lumii întregi, partea cea mai adâncă este Sfânta Cruce.

   Prin Cruce, deşi născuţi pe pământ, suntem înrădăcinaţi în cer; prin Cruce lumea devine o Horă a laudelor pe care Sfântul Apostol Pavel o ţine înainte dând chiot: Să nu-mi fie a mă lăuda decât în Crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine şi eu pentru lume! (Galateni 6, 14). Extraordinar strigăt pe care nu-l mai auzim, sau dacă-l auzim din an în an, nu-l mai înţelegem: Lumea să fie răstignită pentru tine şi tu pentru lume!

   Uitând să reaşezăm Crucea în inima creaţiei nu mai suntem creatori, devenim nişte puncte – puncte care aleargă pe o coală albă de hârtie către ultimul punct al disperării. Ori, Crucea este cea care ne ajută, ea înseamnă Înălţare, ea este rezumatul mântuirii, forma concisă a vieţii.

   Este atât de greu să îmbrăţişăm Crucea când ea, oricum, ne îmbrăţişează şi, prin Înălţare, omoară ceea ce este mai josnic în noi, adică păcatele şi smintelile noastre?!

   A ajuns jenant să purtăm o cruciuliţă la piepturile noastre şi o sfântă Cruce în sufletele noastre când ea, oricum, ne poartă în braţe cum o mamă iubitoare îşi poartă pruncii?!

   Prin inteligenţă, prin cercetări şi descoperiri, putem înţelege orice taină (fără a o elucida), doar prin trăire ne putem lăsa înţeleşi de taina Crucii. Aceasta, prin toate celelalte, există şi pentru cei ce se mântuiesc şi pentru cei ce pier. Pentru ultimii este nebunie, pentru primii este puterea lui Dumnezeu (I Corinteni 1, 18).

   Sfânta Elena nu doar a cercetat locul şi a descoperit Crucea Mântuitorului, dar a şi trăit-o, înălţând-o. Cu cât suntem mai puţin trăitori ai Crucii, cu atât mai mult ajungem consumatori de îndoieli, amăgiri, bănuieli. Fără a trăi Crucea lui Hristos ne îndoim şi îndoim pe alţii, amăgim şi ne lăsăm amăgiţi, bănuim şi ne lăsăm bănuiţi.

   Înălţarea Sfintei Cruci sau Naşterea Sfintei Cruci în sufletul fiecărui om înseamnă, dincolo de toate, certitudinea Învierii.

Dumnezeu să ne învrednicească de o astfel de Naştere!

   Preot Sever Negrescu (predica o gasiti aici:.)

 

Arhimandritul Eufrosin Poteca pomenit la mănăstirea Gura Motrului

 

   Simpozionul „Mehedinţi - istorie, cultură şi spiritualitate” s-a încheiat ieri, sâmbătă 13 septembrie,  la mănăstirea Gura Motrului, unde începând cu orele 09.00 s-a săvârşit Sfânta Liturghie, precum şi o slujbă de pomenire închinată Arhimandritului Eufrosin Poteca. La acest moment au participat alături de Prea Sfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei, profesori de istorie, de filozofie şi oameni de cultură.

   Personalitate marcantă a culturii româneşti, Eufrosin Poteca s-a născut  în anul 1786, fiind un mare teolog, filosof, pedagog, orator, cărturar şi iluminist român. S-a născut la Nucşoara-Prahova. din muncitori plugari, sub numele de botez Radu....   Prin lucrările sale a contribuit la formarea filosofiei româneşti moderne.   Amanunte, date bibliografice si legaturi, gasiti aici:.


Preafericitul Părinte Daniel a primit o delegaţie a Institutului Naţional de Statistică

 
   În ziua de 12 septembrie 2008, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit pe Domnul Profesor Univ. Dr. Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică şi pe Domnul Profesor Vladimir Alexandrescu, directorul Departamentului de Relaţii cu Presa.
   Mulţumind pentru primire, domnul preşedinte Vergil Voineagu a făcut o scurtă prezentare a activităţii Institutului Naţional de Statistică - de la a cărui înfiinţare se vor împlini 150 de ani în 2009 - şi l-a informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel despre organizarea în România a unui nou recensământ agricol (2010), precum şi a recensământului populaţiei şi locuinţelor (2011). Subliniind faptul că instituţia pe care o conduce a beneficiat constant încă de la înfiinţare de susţinerea Bisericii, Domnia sa a solicitat sprijinul Bisericii Ortodoxe Române pentru buna desfăşurare a celor două acţiuni majore ale Institutului Naţional de Statistică.
   Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanţa activităţii de cercetare a Institutului, unele rezultate cum ar fi cele despre evoluţia demografică, starea socială, de sănătate, materială a populaţiei constituind fundamentul stabilirii priorităţilor în lucrarea pastoral – misionară şi socială a Bisericii.
   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-a asigurat pe preşedintele Institutului Naţional de Statistică de sprijinul Bisericii pentru reuşita celor două recensăminte, inclusiv prin materiale de presă, de pregătire şi de informare asupra rezultatelor, mediatizate prin Radio Trinitas, Televiziunea TRINITAS cotidianul Ziarul Lumina, Agenţia de Ştiri Basilica şi pagina de internet ale Patriarhiei Române.
   De asemenea, s-a convenit ca Sfântul Dionisie Exiguul, Părintele Dreptului Bisericesc şi al erei creştine (prăznuit la 1 septembrie, începutul anului bisericesc) să fie ales ca sfânt ocrotitor al Institutului Naţional de Statistică.
    


 

    Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu”, a organizat în perioada 10-12 septembrie 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, un Simpozion Internațional de Drept Canonic, cu tema: “Locul principiilor canonice în organizarea și lucrarea Bisericilor Ortodoxe Autocefale”, reunind profesori de drept bisericesc din ţară şi străinătate.
   Ininţiatorul acestui proiect, Pr. Prof. univ. dr. Constantin Rus, profesor de Drept Bisericesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, a subliniat importanţa acestui simpozion, prin aceea că: „Dreptul Canonic are o relevan
ță practică fundamentală în ceea ce privește misiunea Bisericii în lume, relaţiile interortodoxe precum și relația Bisericii cu puterea seculară. Temele abordate în lucrările conferenţiarilor s-au axat pe problematica viabilităţii și aplicabilităţii concrete a principiilor canonice în noul context panortodox, cu referire specială la relațiile dintre Bisericile Ortodoxe Autocefale și la problematica diasporei”.
   În cadrul acestei manifestări, s-a decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa Prof. Panagiotos Christinakis, de la Facultatea de Teologie din Atena, personalitate marcantă a Dreptului Bisericesc Ortodox. 
 


Simpozionul Internaţional “Comunicarea Interconfesionalã în Uniunea Europeanã”

   La invitaţia: Camerei Deputaţilor, a Secretariatului de Stat pentru Culte, a International Religious Liberty Association, a Grupului de Rugãciune a Parlamentului României, a Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Asociaţiei Naţionale pentru Apãrarea Libertãţii Religioase “Conştiinţã şi Libertate”, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Dr. NIFON, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei a participat, ca delegat al Preafericitului Pãrinte DANIEL, Patriarhul României, la Simpozionul Internaţional cu tema: “Comunicarea Interconfesionalã în Uniunea Europeanã”, care a avut loc la Palatul Parlamentului în perioada 10-11 Septembrie 20008.

    La acest eveniment au participat personalitãţi ale vieţii religioase, politice sau culturale, printre care amintim pe: dl. Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Nicolae Vãcãroiu, preşedintele Senatului României, Dl. James Standish, director executiv al U.S. Comission on International Religious Freedom, dl. Anatoly Krasikov, director al Centrului pentru Studii Socio-Religioase al Academiei Ruse, dl. Cole Durham, expert OSCE etc.

    Desfãşuratã pe patru sesiuni, manifestarea a vizat îmbunãtãţirea dialogului dintre confesiuni şi religii în spaţiul Uniunii Europene, evidenţiind atât rolul comunitãţilor religioase în U.E., SUA, Rusia şi China; cât şi politicile publice referitoare la religie în U.E. şi S.U.A., dar şi aşteptãrile, îngrijorãrile sau tendinţele vis a vis de religie din Europa de astãzi.

    Moderator al primei secţiuni, referitoare la: ”Rolul comunitãţilor religioase în U.E.”, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Dr. NIFON a ţinut sã accentueze importanţa religiei în Europa, ca factor de stabilitate şi echilibru, o componentã esenţialã pentru coeziunea şi progresul U.E., dar şi a lumii, în general.

    Acest simpozion a facilitate cunoaşterea realitãţilor religioase din lumea de astãzi şi a propus şi direcţii noi de dialog, de înţelegere a rolului important al religiei pentru societatea noastrã într-un timp dominat de globalizare şi secularizare. 


Arhiepiscopia Tomisului

Biroul de Comunicare şi Relaţii Mass-media

Tel. Fax. 0241-611201

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Mănăstirea Dervent îşi serbează Ziua Hramului

         An de an mii de pelerini sosesc la mănăstirea Dervent pentru a cinsti Crucile de leac şi a lua binecuvântare şi vindecare de la Dumnezeu (amanunte aici: www.dervent.ro).

        Începând de mâine, 13 septembrie, obştea monahală, coordonată de către părintele arhimandrit Andrei Tudor, vicar al Arhiepiscopiei Tomisului, îi invită pe credincioşi ca, împreună, să înalţe rugăciuni către Dumnezeu de praznicul Înălţării Sfintei Cruci.

Astfel, sâmbătă, 13 septembrie, la ora 19.30, va avea loc slujba de Priveghere precum şi rânduiala scoaterii Sfintei Cruci spre a fi cinstită.

Duminică, 14 septembrie, ora 7.00, un sobor de preoţi şi diaconi va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Acatistul Sfintei Cruci şi slujba Ceasurilor. La ora 9.00 Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie, iar la ora 12.00 va conduce procesiunea spre Izvor Tămăduirii din apropierea mănăstirii unde va avea loc sfinţirea agheasmei mici.

Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul Psaltic „Sfântul Apostol Andrei” dirijat de Diacon Gabriel Laurenţiu Ciubotaru.

Slubja Sfintei Liturghii va fi transmisă în direct de Radio Dobrogea.

        Ziua de 14 septembrie a fiecărui an este dedicată praznicului împărătesc Înălţării Sfintei Cruci. Sărbătoarea evocă două evenimente deosebite din istoria lemnului Sfintei Cruci.

Primul este legat de aflarea lemnului Sfintei Cruci, în secolul al IV-lea, de către Sfânta Împărăteasă Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare. După îndelungi căutări au fost găsite trei cruci, dar pentru a vedea care dintre ele a fost sfinţită de sângele Mântuitorului le-au atins, pe rând, de trupul unei fecioare care urma să fie înmormântată. Atunci când a fost atinsă Crucea Mântuitorului, de îndată tânăra a înviat. În urma acestei minuni, pe 14 septembrie 335, Patriarhul Macarie al Ierusalimului a înălţat solemn Crucea Domnului, în văzul tuturor, binecuvântând astfel întreaga creştinătate.

Cel de-al doilea eveniment este legat de readucerea lemnului Sfintei Cruci de la perşi, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Pe data de 14 septembrie 630, patriarhul Zaharia al Ierusalimului a înălţat-o ca o victorie a creştinismului împotriva păgânismului.

        Înălţarea Sfintei Cruci este singurul praznic împărătesc în care Biserica a rânduit să fie cinstit prin post pentru că ne aminteşte de patimile şi moartea lui Hristos.

 

Pelerinaj la crucile de la Dervent

   An de an, mii de pelerini sosesc la Mănăstirea Dervent, pentru a cinsti crucile şi a lua binecuvântare şi vindecare de la Dumnezeu. Începând de astăzi, 13 septembrie a.c., obştea monahală, coordonată de către părintele arhimandrit Andrei Tudor, vicar al Arhiepiscopiei Tomisului, îi invită pe credincioşi ca, împreună, să înalţe rugăciuni către Dumnezeu de praznicul Înălţării Sfintei Cruci. La ora 19:30 va avea loc slujba de Priveghere, precum şi rânduiala scoaterii Sfintei Cruci spre a fi cinstită. Mâine, de la ora 7.00, un sobor de preoţi şi diaconi va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Acatistul Sfintei Cruci şi slujba Ceasurilor. La ora 9:00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie, iar la ora 12:00 va conduce procesiunea spre Izvorul Tămăduirii din apropierea mănăstirii, unde va avea loc sfinţirea Aghezmei mici. Crucile de Dervent, în jurul cărora, de două mii de ani, se adeveresc lucrările Domnului, sunt din piatră masivă şi au mărimi diferite. Cea mare, din paraclisul din stânga al bisericii, despre care se spune că se înalţă singură din pământ, are dimensiunile de 0,92 m/0,50 m. Pe creştetul crucii, până nu demult ardea o candelă din al cărei ulei revărsat peste ea se îmbrăca într-o mantie alunecoasă, plăcută la atingere, după cum citim pe site-ul mănăstirii. Aici, zilnic, oameni în suferinţă spun rugăciuni sau, pur şi simplu, numai se ating de ea şi mulţi pleacă vindecaţi de boli vechi şi grele.

   În dreptul altarului, în afara bisericii, se află crucea cu braţele tăiate cu dimensiunea de 0,79m/ 0,45m. În jurul ei, pungi cu grăunţe pentru animale, care vor fi sfinţite prin simpla prezenţă lângă cruce. În decursul anilor, ele au suferit transformări, au fost ciobite, căci, în elanul lor, mulţi au vrut să posede fragmente din ele. Din acest motiv, în prezent, crucea din paraclis, cea mare, este protejată cu un acoperământ de tablă nichelată, frumos ornamentată şi încadrată de două candele.


   

 

Deschiderea noului anului şcolar 2008-2009

    Luni, 15 septembrie, debutează noul an şcolar. Cu acest prilej, la ora 8.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va binecuvânta pe copiii de la Grădiniţa 56, Incintă Port.

În aceeaşi zi, la ora 10.00, Ierarhul Tomisului va fi prezent la Festivitatea oficială de deschidere a noului an şcolar, organizată de autorităţile locale, unde va săvârşi un Te-Deum şi va rosti un cuvânt de învăţătură.         

     Înălţarea Sfintei Cruci

     Înălţarea Sfintei Cruci, de la 14 septembrie, este cea mai veche sărbătoare ortodoxă închinată cinstirii lemnului sfânt. În această zi sărbătorim amintirea a două evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:

     - aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către Episcopul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie din anul 335;

    - aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgâni, în anul 629, în vremea împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste în biserica Sfântului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.

     Această sărbătoare a luat fiinţă, potrivit unei cronici anonime, în anul 335. În ziua de 13 septembrie, a avut loc sfinţirea bisericii construite de împăratul Constantin cel Mare deasupra mormţntului Domnului. Pe data de 14 septembrie, episcopul Macarie al Ierusalimului a arătat pentru prima dată, de pe amvonul bisericii, sfţntul lemn al Crucii pe care a fost răstignit Hristos. De atunci, a rămas definitiv ziua de 14 septembrie, ca sărbătoare a "Înălţării" sau "Arătării" Sfintei Cruci.

     La început, sărbătoarea avea un caracter local şi era celebrată numai la Ierusalim, unde, se păstra lemnul Crucii Răstignirii, de la descoperirea lui până la 634, când a fost dus la Constantinopol. Procesiunea solemnă, prin care se cinstea odinioară Sfânta Cruce în Cetatea Sfântă, s-a păstrat acolo până astăzi. Cu timpul, sărbătoarea s-a extins şi în Constantinopol (secolul V), unde ceremonialul ei a primit o nouă strălucire şi dezvoltare, mai ales din sec. VII, când Sfântul Lemn a fost adus de la Ierusalim la Constantinopol. În calendarul roman, sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci a fost introdusă de papa Serghie I (6877-701).

     Înălţarea Sfintei Cruci se serbează cu post, pentru că ea ne aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului.  

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: 
www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link.
Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:
"Lacasuri Ortodoxe" @KSLCatalin
- multumim tuturor -

Pentru: NOUTATI ORTODOXE - ANUNTURI ORTODOXE - NOUTATI DIN BISERICA - INFORMATII  click aici: ARHIVA

Partager cet article

Repost0

commentaires