Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 septembre 2008 3 10 /09 /septembre /2008 12:37

   Dupa mai mult de 10 ani de cercetari si munca asidua, umana, 5000 de fizicieni si ingineri au reusit sa finalizeze experimentul mult discutat, care a provocat temeri in intreaga lume, prin pericolul “necunoscutului de dincolo de granitele cercetarii”.  Experimentul a decurs fara probleme, incheindu-se in jurul orei 12.17 minute, astazi 10 septembrie 2008.  Oamenii de stiinta afla raspunsuri, astfel, vis-avis de structura materiei si de evolutia universului, pornind de la particule subatomice prezente imediat dupa discutabila teorie Big-Bang. 1000 de magneti au fost amplasati pe acest tunel  accelerator de particule, unic in lume ca dimensiuni si parametrii functionali. Prin aceasta constructie, cercetatorii au urmarit ciocnirea unor particule subatomice, denumite protoni. Exista multi oameni de stiinta insa, sceptici, care nu cred ca acest experiment ar putea duce la descoperiri care sa schimbe conceptia noastra despre lume si despre aparitia sa.

   

      Daca teama rezultatului acestui experiment (conform unui cercetator in chimie, ar fi putut lua nastere o gaura neagra care sa distruga planeta instantaneu) a avut ca efect un haos in gandire si comportament, pentru multe persoane, atunci putem spune ca a zvonul a fost ceva rau.

 

    Daca insa, aceasta teama i-a facut pe unii sa ia hotararea unei spovedanii, care in prealabil nu fusese programata, atunci experimentul a fost ceva bun…

    

      Un mesaj, ca intotdeauna, se transmitea pe messenger, cu cateva ore inainte, pornit dintr-un egoism si o speranta a mantuirii ieftine:

 

    “Daca acest experiment nu a reusit, vreau sa stii ca te-am iubit!”, trimis oricui de catre oricine.

    Acum, (mai in gluma) dupa ce toti s-au convins ca nimic nu s-a intamplat, putem trece la mesajele noastre de zi cu zi: “Ieri te-am iubit!... Acum sa-mi spui de unde ai adresa si ce doresti de te amesteci in viata mea?...”

 

Doamne ajuta! P.S.  
Unii au crezut ca stiu cand va veni sfarsitul desi Dumnezeu ne asigura ca nimanui nu-i este dat sa stie. 
         Unii au crezut ca aparitia semnului Crucii pe cer sau celelalte precizari din Apocalipsa, care ne indica modul in care va veni sfarsitul, nu mai sunt adevarate… Cert este ca, folosindu-ne de acest experiment, am putut vedea (un mult mai interesant rezultat decat cel al savantilor initiatori ai proiectului) cat de multi suntem cei care credem in teoria Big-Bang-ului (fizic, material) mai mult decat in Cuvantul lui Dumnezeu…”
  Ne trebuie un accelerator spiritual!  KSLCatalin


 

Un material lamuritor a fost postat si ieri, de redactia Lacasuri Ortodoxe, aici: "Un suspin al nimicului...".

Partager cet article

Repost0

commentaires

I
Si mai e o chestiune tare de tot. Lucifer a fost INITIAL cel mai iubit copil al lui Dumnezeu, corect ? Or, daca insusi Hristos s-a dus dupa oaia cea pierduta, oare nu ar face ceva Dumnezeu sa il vada bine pe cel mai iubit copil al lui ? Pe noi toti, pe fiecare dintre noi ? Ce parinte ar vrea sa isi vada copiii in Iad de exemplu ? Voi va ganditi ?!
Répondre
I
Mai fratilor, ce parere aveti despre ce au spus aia la OTV cu sfarsitul in 40 de zile dintre care nu stiu cate au mai ramas ? Sfarsitul nu il cunoaste decat Dumnezeu. Asa este. Dar uite la cate nedreptati fac preotii. De ce nu merg decat 4 % dintre romani la Biserica ? De rautatea lor. Am facut sondaj pe un esantion larg. Nu va spun povesti. Cine a schimbat Biblia ? Cine a scris Biblia pentru copii ? Uitati-va la penultimul verset din Biblie, parca ! Ce zice ?
Répondre